NEVIEM ČO JE TO ZA PROBLÉM...PARADTE PROSíM

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

NEVIEM ČO JE TO ZA PROBLÉM...PARADTE PROSíM

Příspěvekod 210BABETTA » pát bře 04, 2011 23:24:48

Ahojte.Prosím Vás kuknite sa na toto video. http://www.youtube.com/watch?v=uCGg5rpegUY Čo môže spôsobovať toto zdochýnanie??? Hneď ako zatiahnem ručnú brzdu, babetta zdochne. Zmes je správne nastavený, všetko je vyčistené od karburátora až po palivovú nádrž aj spojka je nová. Prosím Vás napíšte čo by to mohlo byť.......VOPRED ĎAKUJEM ZA ODPOVEDE
210BABETTA
Více pokročilejší...

Re: NEVIEM ČO JE TO ZA PROBLÉM...PARADTE PROSíM

Příspěvekod Dave842 » sob bře 05, 2011 12:07:03

Píšeš, že jsi vyměnil spojky. Rozběhové spojky? Zrovna včera jsem vyměňoval rozběhový spojky a ty, který jsem koupil, měli hodně tlustý obložení. Když jsem je strčil do babetty, tak byl motor pevně a furt spojenej se zadním kolem. To si myslím, že je tvůj problém. Já jsem je musel celkem dost obrousit obložení a i přesto, mi občas škrábou o buben. Doufám že se zaběhnou a nebudu muset zase brousit. Kdykoliv zabrzdíš zadní kolo, zabrzdíš tím i hřídel mototu - zdechne.
Babettář Dave!
Dave842
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod 210BABETTA » sob bře 05, 2011 17:04:05

tie rozbehové spojky mám v poriadku, všetko zbrúsené ako to má byť..........to je zaujímavé, že toto robí po GO motora......motor som poskladal správne ale neviem či to nemôže robiť alternátor......kabeláž už má okolo 20 rokov, sú dosť staré.........môže to byť, že niektorý vodič sa poškodil a nedostáva dostatočnú iskru???? Prosím odpíšte ďakujem :)
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod Dave842 » sob bře 05, 2011 17:10:15

No jestli ti babetta zdechne jen v případě, že zastavíš zadní kolo, tak to musí být někde pevně spojený s motorem. Na volnoběh se ti zadní kolo furt točí? Já mám všecko staré 26 let a zatím všecko funguje :)
Babettář Dave!
Dave842
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod kompressor33 » pon bře 07, 2011 10:57:27

Skús ešte nasledovné. Chyť bubon rozbehovej spojky (vpredu) a pomaly toč remenicou radiacej spojky (vzadu). Remeň aj mala remenica by sa mali voľne otáčať a neunášať bubon rozbehovej spojky. Ak je predsa unášaný bubon rozbehovej spojky aj pri týchto otáčkach, tak je stiahnutá predná malá remenica a bubon rozbehovej spojky bez axiálnej vôle a treba dať medzi ne tenšiu podložku, ktorá zabezpečí túto axiálnu vôľu. Vôľa môže byť aj 1 mm. Príčinou može byť aj zlomená struna, ktorá sa zasekla medzi bubon a obloženie.
kompressor33
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod 210BABETTA » pon bře 07, 2011 21:41:50

ďakujem za radu :) skúsim to a verím, že to pomôže.......... a presne kde sa má najprv navliecť tá podložka??? tam, kde ide tá malá podložka s dvoma ihličkovými ložiskami, alebo tam kde je tá väčšia podložka z vnútra??? za odpoveď ti vopred ďakujem
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod Starec » pon bře 07, 2011 22:53:50

kompressor33 píše:tak je stiahnutá predná malá remenica a bubon rozbehovej spojky bez axiálnej vôle a treba dať medzi ne tenšiu podložku, ktorá zabezpečí túto axiálnu vôľu.

Jak rozmýšľam tak rozmýšľam, ale význam tohto vysvetlenia som nepochopil ani ja, nie to ešte dáky lajk.

210BABETTA je síce pravda čo píše kompressor33 , že môže unášať rozbehový bubon, len to jeho vysvetlenie dáko nechápem, lebo ak je tam niečo tesnené a ešte pridáme podložku, tak to bude ešte viac tesniť.
Vieš čo skontroluj si či máš poriadne dolicované gufero v štartovacom bubne. Má byť troška do vnútra a potom tá veľká podložka presne sadne do takého mierného zárezu. Skrátka to musí licovať aj s tou podložkou, nesmie vyčnievať. Snáď ti toto trčí vonku a tesní to rozbehoví bubon. Prekontroluj aj štartovacie pružiny, či niektorá nie je voľnejšia. Aj to môže zas tesniť do rozbehového bubna.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod 210BABETTA » pon bře 07, 2011 23:27:37

Niečo asi v tom bude pravda.......podľa môjho názoru niečo zabrzdí motor, napr. ten bubon, ale neviem čo s tým mám robiť, už som vážne v koncoch.....už 4 týždne na tom pracujem, aby to šlo ale nič :-( ........... čo by sa ešte mohlo spraviť s tým, aby babetta nezdochla, keď stojím na križovatke??? Veľmi Vás prosím, keď máte ešte nejaké nápady, tak mi kludne píšte, budem veľmi rád............Zatiaľ za všetko ďakujem čo ste doteraz napísali, len sa musíme dopracovať k chybe
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod kompressor33 » úte bře 08, 2011 8:43:17

Dovysvetlím :-)) Medzi bubnom rozbehovej spojky a malou remenicou je originálne podložka a myslené to bolo tak, že miesto nej treba dať tenšiu podložku, ak je to stiahnuté dokopy bez vôle. A vyskúšal si to podľa rady ? Otáča sa ti spolu bubon rozbehovej spojky (vpredu) spolu s malou remenicou, keď pomaly točíš remenicou radiacej spojky (vzadu) ? Bez odpovedí sa ťažko pomáha :-))
kompressor33
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod martin110r » úte bře 08, 2011 18:37:55

Tretí raz, čo riešiš ten istý problém - pri brzdení zdochne. Nespomínal si náhodou, že si v prevodovke otočil nejaké ozubené koleso opačne? Myslím že si to bol ty. Tak neviem čo tu ešte riešiš. Namiesto založenia 3. nového vlákna si už mal ten motor dávno rozobrať a prevodovku poskladať správne.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod 210BABETTA » úte bře 08, 2011 19:13:53

ano ja som to bol a čo teraz? motor som rozpolil a ozubené koleso som dal už ako má byť, a aj vtedy zdochne
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod 210BABETTA » úte bře 08, 2011 19:19:10

Konečne som dnes našiel chybu :) vybral som tú veľkú podložku, čo je navlečené medzi bubnom a malou remenicou.........a teraz už motor beží, aj keď mám zabrzdené zadné koleso......len je v tom 1 háčik......akonáhle babettu nakloním na pravú alebo na lavú stranu, tak zas začne zdochýnať až napokon zdochne.......nevie náhodou niekto poradiť, čo mám s tým urobiť, aby to nezdochlo, aj keď mám naklonenú babettu??? Za odpoveď vopred veľmi pekne ďakujem.
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod kubo HC » úte bře 08, 2011 20:46:58

martin mám ten istý názor 3x to isté vlákno !! a mimochodom ta podložka tam hrá nejakú úlohu ! napr: aby sa ti gufero nedralo o rozbehový bubon ! a aby ta podložka vymedzovala vôlu !
tu nájdete info o mojej babče čo sa týka ladeného výfuku, motora, fotiek a podobne http://www.speaker.cz/motoboard_305/viewtopic.php?f=18&t=1350&p=14722#p14722 PREDANÁ do Rumanovej blízko Hlohovca
kubo HC
Lokální moderátor
Lokální moderátor

Příspěvekod 210BABETTA » úte bře 08, 2011 20:53:51

Máte pravdu, prepáčte mi prosím.......nemal som 3x to isté písať......len už som vážne v koncoch s touto mojou babettou :( keď som skladal motor tak som dal medzi blokmi 2 tesnenia......to mi nemôže spôsobovať to, že o tolko milimertov je hriadel vnútri a preto je medzi bubnom a malou remenicou väčšia tesnosť a zato mi zdochýňa pri volnobehu??? A preto keď som odtial vybral tú podložku, tak to povolilo??? Za odpoveď vopred veľmi pekne ďakujem.
210BABETTA
Více pokročilejší...

Příspěvekod Dave842 » úte bře 08, 2011 20:57:28

No možná by to mohlo být ono. Jestli se ty čelisti zaseknou o tu podložku -> nevrátí se zpátky, tak ti to pak zdechne. Máš to dobře usazený v čepech?
Babettář Dave!
Dave842
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Další

Zpět na Motor