zasekava sa bubon

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

zasekava sa bubon

Příspěvekod DarkAngelOne » pon čer 13, 2011 10:34:49

Ahojte
Mam mensi problem s mojou 210. Minule som sa siel na nej previest a zrazu mi skapala. Ked som ju skusil znovu nakopnut zistil som ze zostal zaseknuty bubon a nechcel sa pretocit. Doma som ho cely zhodil popozeral nahodil a skusal nakopnut. Uz sa pretaca ale ide dost tazko v jednom mieste pretocit. Z tohto dovodu nedokazu rozbehove celuste pootocit bubon a tym padom alternator nedava stavu sviecke. Ked som zhodil opet bubon a skusal len pretocit tu osku tak to tiez islo dost tazko. Zatial som sa nepustil do rozobratia motoru ale mam zopar teorii kde je problem:
1 Ked som tocil bubnom pri zastavenom palive tak sa nepremazaval valec a tym padom je valec na suchu a nedokaze sa premazat. Ma to ale hacik ze raz sa mi ju podarilo nachvilku nakopnut tak benzin z mazivom sa do valca isto dostal.

2 Pouzil som zli olej do benzinu. Miesal som ho z oloejom sice do dvojtaktnych motorov ale urcenych na motorove pili. Tym padom sa zakarbonoval valec a teraz zadrhava.

Ine ma nenapada kde by mohol byt problem. Premyslam o rozobrati motoru co som este nikdy nerobil tak mam mensie obavy, alebo premyslal som zeby som vysroboval sviecku a cez ten otvor strekol dovnutra trochu oleja na premazanie valca. Alebo do benzinovych aut sa predava taka zmes co sa naleje do benzinu a ono to ma napomahat cistit valce od karbonu.

Popripade mate napady co to moze byt? Rozbehove celuste su fungl nove a vnutro bubna kde zaberaju tie celuste je dokonale ciste a odmastene. Ked som na nej slapal tak bubon len obcas pretocilo co nestacilo na to aby sa rozbehla a bolo pocut ako tie celuste suchaju po vnutrajsku bubna a bubon sa trenim zohrial.
DarkAngelOne
Začátečník...

Re: zasekava sa bubon

Příspěvekod Starec » pon čer 13, 2011 10:50:29

Napísal si toho tu spústa, ale nič konkrétne, no budiž. Asi si si ju zadrel. Zhoď dole hlavu, valec a skús popretáčať rozbehovým bubnom, ak pôjde tak nemáš chytene ložiská v bloku ani na kľukovke. Taká predbežná skúška: vybrať sviečku a točiť rozbehovým bubnom, ak nepôjde ľahko, je zadreta.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Zpět na Motor