od butan » sob črc 16, 2011 7:32:45
==============Pozor Starec varuje.=============
=======Tento příspěvek může zmást začínajici babettisty.==========
Řada lidí tady zkouší laděné výfuky pro zvýšení výkonu. I mně by se líbilo brát z motoru 2kW a asi to je docela reálné, dnešní levné skůtry mají dvoutakty 50ccm, a při hmotnosti těch skůtrů by asi s babettovým motorem daleko nedojely.
Ale ještě víc bych ocenil samočistící výfuk (tlumič) na který nebudu muset 2 roky sáhnout. Inspiroval mě jeden opravář zahradní techniky, který říkal že dekarbonování výfuku provádí jen zcela vyjímečně. (Prý u Pražáků chalupářů, kteří spoří a sekají na 1/2 plynu) I já sám mám křoviňák mnohem déle než babettu, a jediný zásah u něj zatím byl odstranění lapače jisker, nové kurvítko prý nařízené z EU.
Tak vážně uvažuji o tom koupit si náhradní výfuk k 50ccm křovinořezu, a našroubovat ho pod válec babetty. Vejde se tam tak akorát. Celý vtip je v tom, že tenhle výfuk je malý, je těsně u válce a ještě je v ozdobném krytu který spíše zabraňuje jeho ochlazování. Takže pracovní teplota výfuku je vysoká, a nic se v něm neusazuje. Za jízdy se sám vypaluje. Docela jsem zědav, jak to bude hlučné, jak se změní výkon...
Jsou i jiné možnosti jak samočištění dosáhnout, prostě babettový výfuk nějak tepelně zaizolovat. Když si nějaký ten 2t skůtr prohlídnete, tak má výfuk jako rouru od kamen, ale uvnitř je shovaný malinký tlumič, a vyústění výfuku je jako malíček.
Možná je to blbost, u motorky jsem ještě tlumič nalepený na válci neviděl, budu rád za všechny názory.
Lubor
Naposledy upravil
butan dne úte srp 02, 2011 11:38:57, celkově upraveno 4