pří skládani jde ztěžka vystupní hřídel

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

pří skládani jde ztěžka vystupní hřídel

Příspěvekod alitron » úte črc 26, 2011 21:50:55

Zdravím, omlouvám se že zase obtěžuji ale motor z Babetty skládám poprvé a to sebou nese jisté "porodní bolesti", takže k problému:
1, když jsem složil obě dvě pulky k sobě a kartry dotahl šrouby vyskytnul se mi problém a to ten že výstupní hřídel se doprava otáči ztěžka ale lze to rukou otočit , ale o mnho tíž než než doleva,avšak mám velikej strach aby se to nějak neprojevilo na řazení, vysledoval jsem že u Babetty (na jiném motoru) že když se s ní jede dopředu tak jde lehhčí než ji tlačit dozadu ale nevím jestli to je dobře, dole přikládám obrázky kde je všechno zakresleno.
2, Když jsem na výstupní hřídel (tam kde patří řetězové kolečko) dal v pořadí jak to má být: gufero, segrovku, řetězové kolo, ochranná krytka, podložka, segrovka a unašeč tak řetězové kolo nešlo unášečem vypnout, prostě se otáčelo i když jsem unášeč otočil o 90 stupnů, avšak když jsem vynechal podložku tak již fungovalo vše jak má, podložka zpsobovala že tam je vše na pevno.
Z toho mě napadlo jestli jsem omylem nepřehodil ty 2 podložky(tá co má byt v motoru patří pod unašeč a ta co je pod unašečem patří do motoru) a tím pádem vznika tento problém.Při skládani motoru mi byl inspiraci obrázek od martina, na kterém jsem jako prvé daval na segrovku podložku která byla na fotce. Dole přikládám fotku podložky kterou mám pod unašečem.
Fotografie0029.jpg
Fotografie0029.jpg (67.76 KiB) Zobrazeno 3151 krát

Fotografie0030.jpg
Fotografie0030.jpg (78.36 KiB) Zobrazeno 3151 krát
alitron
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Re: pří skládani jde ztěžka vystupní hřídel

Příspěvekod alitron » úte črc 26, 2011 21:53:59

Ještě přikládám fotku podložky kterou jsem dával pod unašeč a díky tomu nešel vypnout.
podložka.jpg
podložka.jpg (31.49 KiB) Zobrazeno 3150 krát
alitron
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod alitron » stř črc 27, 2011 13:14:44

Takže problém nakonec vyřešen svépomocně, problém byl v tom že jelikož mám poškozené kartery po předchozím majiteli musel jsem na utěsnění použít silikon a to je základ všeho. Při výrobě motoru je počítano s papírovým těsněním které ma hroubky cca 1mm, jenže když se tam dá silikon tato tlouštka se nedodrží a převody se při montáží stáhnou šrouby a dřou o sebe.Vyřešil jsem to kombinaci papírového těsnění potřeného silikonem (silikon-papír-silikon)
alitron
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Starec » čtv črc 28, 2011 0:18:04

Dá sa to aj týmto spôsobom utesniť.
Tak toto sa mi páči, nečakal si na nikoho, troška si pouvažoval a je to. Komu sa nelení, tomu sa zelení.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Zpět na Motor