Letošní pokles výkonu???

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Letošní pokles výkonu???

Příspěvekod mopedar » pon dub 23, 2012 10:56:08

Přátelé a kamarádi – prosím o radu. Můj stroj je Babeta 210. V letošním roce mi poklesl výkon. Příčina stále neznámá. Po rovince jezdí stále dobře a to těsně pod 50km/hod. Jak přijde ale kopec je zle. Kopec, který loni zvládala v pohodě na dvojku, tak rychlost klesne - podřadí si a trápí se. Ohodnotil bych to, že v kopci je rychlost o cca 10km/hod nižší. Prohlédl jsem výfuk + karburátor a vše v pořádku. Víc mě nenapadá. Možná ještě vyjezdit loňskou nádrž a „čerstvý benzin“. Možná jednu vadu jsem v karburátoru našel. Šoupátko je v jednom místě slabě prodřené skrz na skrz. To už ale musí být delší dobu. Nijak ale plyn nedrhne a běhá dobře. Je to v místě šoupátka ve vodícím zářezu úplně nahoře. Za případnou radu děkuji převelice. Jakub
mopedar
Více pokročilejší...

Re: Letošní pokles výkonu???

Příspěvekod shakal » pon dub 23, 2012 15:33:11

Ahoj, možná bych zkusil shodit hlavu a válec, podívat se v jakém stavu je válec a kroužky. Pokud je válec ve slušném stavu, bez viditelných drážek a škrábanců vyměnil bych pístní kroužky. To je investice do 100Kč i s těsněním pod válec.

Ještě mě napadlo ...v kopci, když už to nechce jet, zvýší se otáčky ? To by mohlo jít o spojku 2. rychlosti.
shakal
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod mopedar » úte dub 24, 2012 7:11:22

Díky za rady kámo. Pod tu hlavu a válec se podívám a případně těch pár kaček do toho vrazím. Uvidím, zda se někam posunu, nebo ne. Jinak ta dvojková spojka myslím určo v pořádku. Podřadí si z toho důvodu, že prostě nemá tah a rychlost. Otáčky se nezvýší. Jakub
mopedar
Více pokročilejší...

Příspěvekod shakal » úte dub 24, 2012 19:43:11

Zkus možná zkontrolovat eště elektriku ..ale kroužkama nic nepokazíš. ...potom dej vědět jak to dopadlo.
shakal
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod mopedar » pát dub 27, 2012 7:53:25

shakal píše:Ahoj, možná bych zkusil shodit hlavu a válec, podívat se v jakém stavu je válec a kroužky. Pokud je válec ve slušném stavu, bez viditelných drážek a škrábanců vyměnil bych pístní kroužky. To je investice do 100Kč i s těsněním pod válec.

Ještě mě napadlo ...v kopci, když už to nechce jet, zvýší se otáčky ? To by mohlo jít o spojku 2. rychlosti.

Tak pane Shakal, :D Vše jsem dle tvých rad prohlédl. U nás v motoshopu pístní kroužky neměly, ale mám objednané spolu s novým šoupátkem do karbecu. Zatím jsem vyměnil to co měli skladem. Tj. plynové lanko (trochu bylo u karbecu roztřepené) a nové těsnění pod hlavou. Když jsem měl vše rozdělané, tak jsem řádně vyčistil. Skoro nic tam ale k čištění nebylo. Vše poskládal zpět a babettka lítá stejně dobře jako loni. Trochu mi to je záhadou. Protože to co jsem vyměnil a vyčistil myslím vliv na výkon nemělo.Ale nebudu řešit - hlavně že opět jezdí na 100%. Díky a čus bus
mopedar
Více pokročilejší...

Příspěvekod shakal » pon dub 30, 2012 19:09:15

Zdarec, tak to su rád, že ti to zas trhá asfalt :D ...možná to byla nejaká netěsnost ...myslels těsnění pod válec? pod hlavu (mezi hlavu a válec) se nedává nic.
shakal
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod mopedar » stř kvě 02, 2012 5:51:28

shakal píše:Zdarec, tak to su rád, že ti to zas trhá asfalt :D ...možná to byla nejaká netěsnost ...myslels těsnění pod válec? pod hlavu (mezi hlavu a válec) se nedává nic.

Ahoj kámo, jasně - myslel jsem a dával jsem těsnění pod válec. Asfalt trhám tak, že mi včera praskla vratná pružinka u čelistí spojky. Takže už mám zase co řešit. :D :D :D
mopedar
Více pokročilejší...

Zpět na Motor