[B210] Výměna všech 5 gufer

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

[B210] Výměna všech 5 gufer

Příspěvekod P1s3k » pon srp 27, 2012 13:00:58

Čáu, dnes sem si koupil všech 5 nových gufer podle manuálu. Našel jsem i ty obrázky kde jsou gufera uložená, jen než se do toho vrhnu tak si radši nechám poradit.
1. Při výměně všech gufer bude potřeba sundat celej motor, nebo stačí sundat jen polovinu té skříně?
2. Kde se nachází gufero na klice? (viewtopic.php?f=4&t=1037&start=15 jakej je to obrázek?)
3. Na co si dát pozor? A zvládne to i začátečník? (Já servisům nevěřím a radši si všechno udělám sám)
P1s3k
Více pokročilejší...

Re: [B210] Výměna všech 5 gufer

Příspěvekod joezrak » pon srp 27, 2012 13:40:11

1. Stačí sundat ten plastovej kryt spojek a ty spojky vyndat.
2. Kde jsou gufera u spojek najdeš tady http://www.youtube.com/watch?v=7hdmrYbyCKo Pak je jedno pod tim malym ozubenym kolečkem který už točí řetězem. A pak pod zapalovánim.
3. Dávej velký pozor na to jak vyndáš gufera. Nejlíp to jde že vezmeš menší šroubovák zasuneš zevnitř gufera a pak nepáči ale jen tím šroubovákem otoč tzn. jako když šroubuješ tak sním trku otoč a gufero se malinko vysune. Takhle to dělej po celym obvodu a máš to. Uněkterých to nejde a tak si musíš nějak poradit ale HLAVNĚ NEPOŠKRÁBEJ TEN BLOK AŽ TY GUFERA BUDEŠ VYNDAVAT. Když sem vyndaval ty u kterých to nešlo tak už nevim jak sem to dělal, ale šlo to blbě.
Začátečník to rozhodně zvládne když nic nepoškrábeš a budeš opatrný.
PS: Dávám starou B225 dohromady a už to mám za sebou a to jemi jenom 13 let takže žádnej horor to není.
Ať ti to jezdí :D
joezrak
Začátečník...

Zpět na Motor