Po utažení šroubu klika vázne

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Po utažení šroubu klika vázne

Příspěvekod Barneyy » pon zář 10, 2012 18:10:52

Když utáhnu všech 10 šroubů co spojují kartery tak jde klika ztuha :cry: mezi kartery mám papírové těsnění..fakt nevím čim to může být :(
dal jsem ložisko na kliku,nahřál karter sešrouboval..a výsledek mě štve,když ale šrouby povolím klika jde v pohodě.Ví někdo kde je problém?Mimo mě..
Barneyy
Více pokročilejší...

Re: Po utažení šroubu klika vázne

Příspěvekod ridchey » pon zář 10, 2012 18:42:37

a nedela to prilis zarazene gufero?
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Barneyy » pon zář 10, 2012 18:46:45

Gufera tam právě ještě nemám..jen nový ložiska v karterech a ten zbytek co patří do motoru..jináč nic(bubny,válec..)
Barneyy
Více pokročilejší...

Příspěvekod PetrT30 » pon zář 10, 2012 18:48:05

Máš dobré ložiska? (šířka)

Nedal jsi kliku obráceně? Asi blbá otázka, ale také se mi to jednou stalo. Ale i tak by se měla otáčet volně.

Jako další a dost zásadní problém vidím v tom, že jsi dal ložisko nejdříve na kliku a pak do karteru. Udělej to obráceně (ložisko nejdříve do karteru) a hlavně nezapomeň na perfektní čistotu všude.
Když nahřeješ hliníkovej karter tak do cca 3 vteřin je zase na "své" míře.
Lepší je dát ložiska do mrazáku a nahřát karter na cca 130 stupňů. Doba vložení ložiska do karteru bez mlácení se ti prodlouží o cca 2 vteřiny :)
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Barneyy » pon zář 10, 2012 18:56:07

Hloupý dotaz,jak tedy znova...rozpůlit motor anižbych to musel páčit?Jaké na to jsou přípravky :roll: Ložiska správný rozměr mají a klika,je daná správně
Barneyy
Více pokročilejší...

Příspěvekod PetrT30 » pon zář 10, 2012 19:25:51

přípravek na to nějakej je, ale když už jsi to měl rozložený tak už by to mělo jít od sebe pěkně. Povol trochu šrouby a lehce po obvodu popoťukávej. Ono to půjde.
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Barneyy » pon zář 10, 2012 19:29:10

Kéž by to šlo pěkně :D ty nový ložiska na klice držej jak...no nic,opakování matka moudrosti,v pátek jsem to složil a zase mi to šlo tzuha,tak jsem to rozdělal s myšlenkou že je chyba v absenci papírového těsnění..takže dám ložisko napřed do karteru a pak celý karter přišroubuju?Díky za odp.už si s tím fakt nevím rady
Barneyy
Více pokročilejší...

Příspěvekod ridchey » pon zář 10, 2012 19:33:12

jednoducha vec, vzit horkovzdusnou pistoli a nahrivat levou pulku karteru (tam kde jsou spojky) v mistech loziska-proste krouzit po tom futru....staci nekolik minut plneho vykonu a pokud neni k dispozici stahovak, pak jemne holt zapacit nozikem nebo sroubovakem mezi kartry,pokud nejde najednou, pak to nahrivani zopakovat, eventuelne pres matku lehounce poklepnout gumovou palickou (nebo drevenou)na hridel proti tahu ruky ktera si pridrzi tu nahratou polovinu. Je treba pracovat jemne a s citem, na mekci podlozce,bo jak lozisko vyskoci,tak ta druha pulka proste kydne dolu kdyz ji nikdo nezachyti..:-) zadnou rasovinu!!!! jinak se domrvi klika,nebo lozisko,nebo kartr....
mit stahovak je asi nejlepsi, a osobne planuju se v motorech babci vrtat vice nez jednou,tak vazne zvazuji vyrobu sveho...(anebo prinejhorsim nekde koupim)
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Fajn-Tom » pon zář 10, 2012 19:45:01

Barneyy píše:Když utáhnu všech 10 šroubů co spojují kartery tak jde klika ztuha :cry: mezi kartery mám papírové těsnění..fakt nevím čim to může být :(
dal jsem ložisko na kliku,nahřál karter sešrouboval..a výsledek mě štve,když ale šrouby povolím klika jde v pohodě.Ví někdo kde je problém?Mimo mě..

utáhni šrouby, pak nahřej karter v místek pro ložiska a přes prkýnko do něj tukni směrem ke klice. Většinou to povolí a klika se pak točí volně
Fajn-Tom
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod DAWID » ned zář 16, 2012 22:25:12

klepni na vnitrní kroužek ložiska přes nějaký dřívko.ono to odskočí a bude to v pořádku
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Barneyy » pon zář 17, 2012 14:29:48

Už jsem to rozpůlil a dal nejdřív ložisko do karteru..už to jde jak má ..všem díky
Barneyy
Více pokročilejší...

Zpět na Motor