Záhadná závada

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Záhadná závada

Příspěvekod Jirka364 » pon zář 10, 2012 19:19:50

Mám záhadnou závadu u babety 210.Když jedu z kopce motor vynechává.Do kopce jede výborně,ale i v mírném sklonu motor chcípe.Trysky jsem vyčistil,jehlový uzávěr jsem dal nový a dal jsem i novou svíčku.Závada bohužel stále trvá.Co by to mohlo ještě dělat?
Jirka364
Vítej ve fóru...

Re: Záhadná závada

Příspěvekod ridchey » pon zář 10, 2012 19:43:07

neni to zahada,ale vlastnost.....kolik jede max?
for je v tom,ze jsou babety umele degradovany na vykonu aby nejely vice nez 40, nekdy si daji rict i na vic,podle momentalniho kusu
casovani motoru je takove,ze pri vetsich otackach dochazi ke spatnemu vyplachovani, k tomu se prida priskrceny karbec a vsude zminovane dlouhe koleno ve vyfuku, tak je motor utlumen a jak dosahne svych max otacek,zacne vynechavat-jakoby ho neco brzdilo....cvrlikat, nebo jak mi nedavno nekdo rekl - drobit....(zajimavy a vystizny termin) :)
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Re: Záhadná závada

Příspěvekod P1s3k » pon zář 10, 2012 21:56:17

Zkontroluj jestli máš správně nastavenou plovákovou hladinu a na bohatosti směsi přidej o půl otáčky víc nebo míň, podle toho jak ti ten motor poběží nejlíp ...
Můžeš to vyzkoušet tak, že přidáš na karbecu víc nebo míň (babetta je na stojane) a dáš plnej plyn a čekej jestli začne babeta vynechávat, jestli by venchávala na stojane na plnej plyn, tak závada bude určitě na karbecu a pokud pojede bez problému na stojanu na plnej plyn, tak karbec můžeš vyloučit a chybu hledat v elektrice (hlavně zkontrolovat a očistit všechny svorky) ...
Taky se mi to jednou stalo a pak vidím že mi vyskočil káblík od tachometru od světýlka a jak se ten kábl dotkl kostry, tak babetta chcípla ...
To může být hodně věcí co to může způsobovat, to chce si stím co nejvíc pohrát a pak napsat víc informací co to dělá při takovým a makovým nastavením, apod.
Edit 1: Takový problém často bývá i s chcípákem, když jedeš z kopce, tak si ten chcípák prstama podrž aby se ti nezamáčkl, protože je možný že při menším nárazu se dotkne chcípák ...
P1s3k
Více pokročilejší...

Zpět na Motor