v pondělí, kdy bylo neskutečné vedro, jsem se pohyboval po městě a zřejmě se mi přehřál motor. Najednou přestal táhnout a vynechával. Naštěstí jsem to měl do cíle jen asi 300 metrů z kopce, takže jsem na volnoběh dojel. Motor byl opravdu hodně horký. Čtyři hodiny jsem to nechal chladnout. Po čtyřech hodinách byl už motor na dotek v pohodě, tak jsem vyjel směrem domů. Po pěti minutách motor zhasl a už nešel nastartovat, tak jsem to dotlačil k tátovi do firmy a opět nechal kolem čtyř hodin chladnou, ale tentokrát jsem vyčkal až do 21. hodiny, kdy zapadlo slunko a už nebylo tak úmorné vedro. Motor byl opět na dotek studený, ale tentokrát nešel vůbec nastartovat. Po pár minutách jsem se na to vykašlal a šel na autobus.
Dnes, tedy po dvou dnech, jsme se rozhodili, že zkusíme Korado dát na stav. Začali jsme pokusem o nastartování a ono to jede

Moje otázka zní, jak si mám vysvětliti to, co se stalo? Přehřátý motor chladne dva dny?
A druhý dotaz je, při jaké teplotě se dá ještě Korado/Babetta v pohodě provozovat? V pondělí bylo vedro, které snad nepamatuji. Ve stínu se teplota pohybovala blízko čtyřicítce a na slunku lepší neměřit. Vlhkost vzduchu byla na minimu, vzhledem k tomu, že pěkně dlouhou nepršelo.