Provedl jsem úpravu vložky válce by Magyaroš. viz http://www.speaker.cz/motoboard_305/viewtopic.php?f=4&t=1310
Měl bych pár dotazů.
1. Je mi jasné že se zvýší spotřeba při vysoké rychlosti respektive vyšších otáčkách (po úpravě krátce max.57km/h). Pokud ale budu jezdit kulturně max cca 45-50 je nějaký podstatný rozdíl ve spotřebě oproti neupravenému válci ve stejných rychlostech?
2. Při zkušební jízdě s upraveným ale dosud nevybroušeným válcem se mi zdálo, že motor má jiný, sugestivně kulturnější zvuk. Oproti neupravému se mi jevil jakoby dunivější a možná i tišší. Ještě podotýkám že válec byl zkoušen na nedopasovaném pístu s staršími kroužky ve stejné toleranci. Výbrus je v plánu. Je v tomto ohledu jiný zvuk motoru způsoben netěsností pístu resp. pístních kroužků, nebo je to projev úpravy vložky válce?
3. Upravený válec mi nechtěl držet volnoběch. Musel jsem přidat na šroubku volnoběhu tak aby nezdechalo, ale to už se mi docela dost otáčelo zadní kolo. Musím dát po úpravě tvrdší rozběhové pružinky, nebo se jedná o problém v souvislosti s nevybroušeným válcem a nepasujícím pístem, špatně nastavený karburátor....?
4. Musí se v souvislosti s touto úpravou taky ladit karburátor - standart JIKOV ? (směs, hladina, velikost trysky)
5. Na svém stroji mám zkrácené koleno výfuku, vložka a přepážka původní. Musí se dále upravovat výfuk? Spíš preferuji kompromis směrem k výkonu než k rychlosti.
6. Má smysl dávat na takto upravený motor lehký převod (třeba 11/51 místo 13/51) ?
7. A ještě jedna obehraná a záludná otázka. Jak upravit vložku spíš do výkonu než do rychlosti? (koupě jiné motorky a tak už mě napadla...

8. Je nutné snižovat hlavu? Pokud ano, jak se projeví na životnosti motoru při běžné rychlosti do 50km/h
Děkuji Vám předem za odpovědi.