od Jenda » stř dub 13, 2011 23:18:42
Bližší informace o Vápenkách by se měly objevovat asi tak v květnu. Sraz samotný se koná většinou v červnu, nebo v červenci /bude upřesněno/. A to podle toho, jak bude na Vápenkách volno. Loni to vyšlo na cyklistický závod Karpatský pedál, takže bylo o zajímavý program vystaráno. Jede se tam dobře, z ČR je to od Slavkova u Brna stále po Route 54, přes Kyjov a za Veselím nad Moravou se projedou dvě obce Blatnice, pak Blatnička pod sv. Antoníčkem a za Blatničkou se odbočí na Suchov /horská prémie/, následují Suchovské mlýny a odbočka na Vápenky, kde silnice končí. Přátelé ze SR jezdí často přes borderpoint Strání, nebo přes Myjavu. Během akce jsou vždy k mání telefony, vetšinou na mne, nebo na CErina, abychom se navzájem dohledali a poradili bloudícím. Ubytování je v chatce, nebo pod širákem, jak kdo chce. Pokud někdo pojede ze středních Čech, mohu navigovat a dělat doprovod. U mne už je to vzhledem k mému věku test odolnosti; pokud nezapomenu cestu a řídit motorku, a nějak to absolvuji, mám nárok na další rok motoristických radostí:-) Snad to letos vyjde, budu se těšit.
Poznámka:
Ideální vozidlo je sice Babetta, ale platí a počítá se vše, co jede a má řídítka, motor, kola, nebo pásy. Pokud někdo pojede z daleka, /nad 150 km/, je někdy lépe pohodlnější motorka nebo malý motocykl, na Babettě už je to fakt na hraně. Ale to záleží na každém učastníkovi srazu. Jak říká olympijské pravidlo, důležité je zůčastnit se.