Ahoj, jsem zde také novým členem.
Korádo jsem nikdy nevlastnil, ale pomáhal jsem zprovozňovat nějaký moped Puch cca z roku 1980 a ten měl přední tlumiče snad jen pružinové, podobně jako u Babetty (nerozebíral jsem je, jen jak jsem je viděl, tak se domnívám, že je to typický UPSD Babetta style)
Pak jsem 2x okoukával mopedy Manet Korado (přesný model nevím) kamarádů, ale ty byly oba vyrobené po roce 1990 a oba měly klasické tlumiče jako na velkých motorkách = tedy pružina uvnitř+olej, klasická gufera a prachovky, to sem jim na nich záviděl (ve srovnání s Babetkami).
Prostě se podívej, jaké tlumiče tam máš. Já osobně tlumiče řeším, až když jsou zvadlé, nebo mají vůle (u rychlejších strojů), a třeba u mopedů to řeším až když mi upadne přední kolo nebo zadní tlumič = naposledy jsem si při jízdě po kořenech všiml, že bába nějak divně skřípe a nějak moc se houpe a když jsem dojel domů, tak jsem si všiml, že tyčka pro tlumič na kyvce se mi urvala a zadní tlumič mi jen tak visel a skřípal o kyvku

Tím tě nechci nabádat k nějaké nedbalosti, já to prostě řeším tak no, je to tvůj stroj a tvoje zdraví.