od martin110r » pon črc 12, 2010 22:25:00
Neviem. Ledkám som takpovediac nikdy neprišiel na chuť, či už to bolo na bicykloch, motorkách, autách. Žiarovky mi prídu omnoho bezpečnejšie. A po mojom nedávnom zážitku, keď som to s Babettou v rýchlosti 40 km/h skoro narýpal do skútra, tak ma LEDkové svetlá odradili ešte viacej. To si tak idem za skútrom, on tak 45 km/h, ja 40 km/h, krásny slnečný deň, no a prehliadol som, že mu blikajú LEDkové smerovky a svieti LEDkové brzdové svetlo. To bol skutočne problém vidieť cez deň na vzdialenosť 30 m.
A druhý zážitok. Ide predomnou Korado, má žiarovkové smerovky (zhodou okolností také, aké som si kúpil ja), slnečný deň a to som videl na diaľku, že bliká a ide odbočovať.
Skrátka tých pár vysokosvietivých LEDiek nedokáže nahradiť 10, prípadne 21 W žiarovku. Môžete mi vravieť, čo chcete. Obyčajné LEDky za 15 korún kus jednoducho nemajú šancu. Nie že by neexistovali. Mám doma 10 W LEDku SSC P7, ktorá svieti na úrovni 35 W halogénky, ale taktiež v roku 2009 ma stála 40 EUR. Takže už vidím toho machra, ktorý si tak drahú LEDku dá na Babettu.