Jak přidat směrová světla na Babetu 210

Elektroinstalace B207, B210 a ostatních Babett, alternátory, světla, bouchání žárovek, kabeláž, úpravy, závady...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Příspěvekod Ondrassek » pát čer 01, 2007 10:23:50

Doly píše:
Ondrassek píše:jj 4 civky mám. Měl bych mít ten nejsilnější alternátor, co na to byl..údajně. Každopádně kam to teda připojit???

Na tu jednu samostatnou cívku. Když se podívás na altík tak tu v levo na hoře.
http://upload8.postimage.org/615336/photo_hosting.html jak je zapojenej tlakson

jj super.. Dnes to už asi nestihnu, tak se pro to v pondělí stavím a vyzkouším :).. Díky jinak za info. Pak dám vědět, jestli se povedlo :)
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod ben » pát čer 01, 2007 13:58:12

tak to pripoj na klakson a malo by to v pohode ficat
babetta je jednoducho genialny velkoobjemovy zavodny stroj :)


Neklikat!!!
Uživatelský avatar
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 246
Registrován: stř kvě 09, 2007 13:37:56
Bydliště: PN

Příspěvekod Ondrassek » pát čer 01, 2007 14:50:26

ben píše:tak to pripoj na klakson a malo by to v pohode ficat

ben: jenže já klakson elektrický nemám.. Bohužel... Jinak bych to neřešil..
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod ben » pát čer 01, 2007 19:06:56

ja som myslel na cievku ktora je povodne na klakson :wink:
babetta je jednoducho genialny velkoobjemovy zavodny stroj :)


Neklikat!!!
Uživatelský avatar
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 246
Registrován: stř kvě 09, 2007 13:37:56
Bydliště: PN

Příspěvekod Ondrassek » pát čer 01, 2007 20:18:32

ben píše:ja som myslel na cievku ktora je povodne na klakson :wink:

jj, no dyť takhle to chci zkusit. V pondělí jdu pro to, tak napíšu své dojmy :)
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod Doly » pát čer 01, 2007 22:43:35

Ondrassek píše:
ben píše:ja som myslel na cievku ktora je povodne na klakson :wink:

jj, no dyť takhle to chci zkusit. V pondělí jdu pro to, tak napíšu své dojmy :)

Tak pokud nemáš tlakson, tak maš zapalování 20W. A tam to nemas kam zapojit. To bys musel koupit nové 3 cívky. Podívej se kolik ti vede celkem drátů ze zapalování do bužírky. Pokud jenom 4 tak to je špatné. A pokud 5 tak je to OK. Jikat by to měl být modrý drát. Alespon na Babette co nyní spravuji je. Jinak to máš napsané i na nosníku statoru (ten kruch na kterém jsou přišroubované cívky) Mělo by to být na vrchu mezi cívkama. Bud 20W, nebo 20+10W.
Doly
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 25
Registrován: pon dub 30, 2007 11:24:10
Bydliště: Prostějov, přechodně Kroměříž

Příspěvekod Ondrassek » sob čer 02, 2007 9:12:28

Doly píše:
Ondrassek píše:
ben píše:ja som myslel na cievku ktora je povodne na klakson :wink:

jj, no dyť takhle to chci zkusit. V pondělí jdu pro to, tak napíšu své dojmy :)

Tak pokud nemáš tlakson, tak maš zapalování 20W. A tam to nemas kam zapojit. To bys musel koupit nové 3 cívky. Podívej se kolik ti vede celkem drátů ze zapalování do bužírky. Pokud jenom 4 tak to je špatné. A pokud 5 tak je to OK. Jikat by to měl být modrý drát. Alespon na Babette co nyní spravuji je. Jinak to máš napsané i na nosníku statoru (ten kruch na kterém jsou přišroubované cívky) Mělo by to být na vrchu mezi cívkama. Bud 20W, nebo 20+10W.

jj, mrknu se. A kdybych měl náhodou jen 20 W? tak se to dá někam připojit?
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod Doly » sob čer 02, 2007 10:06:53

Ondrassek píše:
Doly píše:
Ondrassek píše:
ben píše:ja som myslel na cievku ktora je povodne na klakson :wink:

jj, no dyť takhle to chci zkusit. V pondělí jdu pro to, tak napíšu své dojmy :)

Tak pokud nemáš tlakson, tak maš zapalování 20W. A tam to nemas kam zapojit. To bys musel koupit nové 3 cívky. Podívej se kolik ti vede celkem drátů ze zapalování do bužírky. Pokud jenom 4 tak to je špatné. A pokud 5 tak je to OK. Jikat by to měl být modrý drát. Alespon na Babette co nyní spravuji je. Jinak to máš napsané i na nosníku statoru (ten kruch na kterém jsou přišroubované cívky) Mělo by to být na vrchu mezi cívkama. Bud 20W, nebo 20+10W.

jj, mrknu se. A kdybych měl náhodou jen 20 W? tak se to dá někam připojit?

To bys musel koupin 3 jiné cívky a předělat je.
http://shop.motomaxsro.cz/cz-detail-420.html
http://shop.motomaxsro.cz/cz-detail-415.html
http://shop.motomaxsro.cz/cz-detail-417.html
Doly
Více pokročilejší...
 
Příspěvky: 25
Registrován: pon dub 30, 2007 11:24:10
Bydliště: Prostějov, přechodně Kroměříž

Příspěvekod Ondrassek » úte čer 05, 2007 21:46:28

lidi, jsem z toho poněkud zmaten. Oddělal jsem krytku alternátoru a nevím, nemůžu jaksi poznat, jaký to je druh. Nic na něm není napsáno žádné 20+10W nebo 20W. Přikládám fotky, tak pls poraďte díky. Ať ty blinkry nekupuju zbytečně.. díkec
takže linky:

http://www.ondrs.com/babetta/1.JPG
http://www.ondrs.com/babetta/2.JPG
http://www.ondrs.com/babetta/3.JPG
ještě jednou díky moc!!!
[/url]
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod Jurajc » úte čer 05, 2007 22:02:35

Pozri sa ja som na svoju urobil smerovky dal som tam vysokosvietive LED ktore prerusuje jedna blikava LEDka. Babcu mozes vidiet v zalozke Vase stroje (Tak toto je moja laska). Zapojenie som mal este zo starej stranky link pokial fungoval, ale minule som to chcel pozriet lebo to niekto odomna chcel a uz tam nebolo. Daval som to na jedno forum ktore uz tiez nefuguje. Zadne svetlo mam urobene tiez s LED diod. Koli prednemu svetlu mam stabilizator na 6V. Cele je to urobene v prednom svetlomete. Urobil som mostikove zapojenie aby som dostal jednosmerne napatie.
Takze ak si najdem pri mojich dvoch lapajov cas dam to dokopy a dam to sem + nejake fotky.
Nemaj obavu je to inak bezproblemov vidiet aj v slnecnom pocasi.
Uživatelský avatar
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 91
Registrován: stř led 10, 2007 23:28:05
Bydliště: Bojnice

Příspěvekod Tragi » úte čer 05, 2007 22:10:29

A nesvítí Ti přední světlo míň? Co úbytek napětí na diodách v můstku? To už musí být pří napájecím napětí 6V trochu znát ne?
Tragi
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 35
Registrován: úte úno 20, 2007 0:24:25

Příspěvekod Ondrassek » úte čer 05, 2007 22:14:11

chi chi :)-.. vy jste to trošku zamluvili. Mě spíše zajímá jestli je to ten 20+10 W nebo 20 W alternátor :lol: ;)
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

Příspěvekod Jurajc » úte čer 05, 2007 22:17:01

Predne svetlo svieti tiez bez problemov za 2 roky som vymenil 1 ziarovku. (To svetlo ide na ~ napatie. Blinkre idu na jednosmerne). Aj to si myslim, ze to bolo po tom pade co som pislal v inej zalozke. Je pravda, ze sme jedine s kamosom preratavali aby LEDky nedostavali velmi zahulit a davali sme prislusny odpor. Inak sme po zapojeni kedze to slapalo na 1x uz nic nemerali ani nekontrolovali. Jazdim uz takto na smerovky 3 rok a zatial vsetko funguje a slape OK. Ak si najdem cas uricite najdem niekde tu schemu lebo som to mal vytlacene a robili sme si na ten papier poznamky.

Ozaj preco som to sem dal lebo som chcel kupit origos smerovky ale nemohol som ich tam dat koli tym cievkam. Kedze nema moja klakson neutiahli by to. A ked zaspievali kolko by chceli za origo tak som mu povedal, ze dakujem pekne. Uz neviem kolko ma to vyslo, ale za tie origos chcel cca 1500Sk (packa,prerusovac,blinkre,kable). A to este by som musel vymenit cievky.
Naposledy upravil Jurajc dne úte čer 05, 2007 22:28:50, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 91
Registrován: stř led 10, 2007 23:28:05
Bydliště: Bojnice

Příspěvekod Tragi » úte čer 05, 2007 22:24:58

Já to mám napsaný na této hraně, tak se zkus mrknout tam. Kolem celeho magneta. Měla by tam být nálepka pokud ji teda nemáš strhlou...

Obrázek
Tragi
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 35
Registrován: úte úno 20, 2007 0:24:25

Příspěvekod Ondrassek » úte čer 05, 2007 22:57:33

Tragi píše:Já to mám napsaný na této hraně, tak se zkus mrknout tam. Kolem celeho magneta. Měla by tam být nálepka pokud ji teda nemáš strhlou...

Obrázek

jj díky. Zejtra, hned jak dojdu ze škole, tak se na to mrknu.. díkec :wink:
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 188
Registrován: ned úno 04, 2007 20:39:56
Bydliště: Vyškov

PředchozíDalší

Zpět na Elektrika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron