Stránka 1 z 1

Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 18:05:44
od melkin
Nazdar,
babeta jezdí normálně, ale ve zvýšených otáčkách při zapnutých světlech tak každý tři až čtyři sekundy vynechává zapalování. Když jsou světla vypnutá tak motor drží stále otáčky. Nejlíp je to znát když mám babetku na stojánku, držím plyn a zapnu světla - to pak začne motor vynechávat. Je to cívkou nebo tyristorovou jednotkou?

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2010 20:38:57
od Starec
Zvykne to robiť zlá sviečka, nestíha, ale vo väčšine prípadov je to indukčná cievka. Premeraj, prípade na skúšku si požič.
2010-10-17_203624.jpg
2010-10-17_203624.jpg (15.8 KiB) Zobrazeno 4484 krát

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 9:38:22
od butan
Zkontroluj kam je přivedená 1 ze zapalování. Správně musí jít přímo na kroužek s póly magneta. Nesprávné je pokud je 1 ukostřena na rámu.
Lubor

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: úte říj 19, 2010 18:20:33
od melkin
Proměřil sem cívku, obě hodnoty byly tak jak mají být. Bylo to svíčkou, což mě štve, protože byla nová, najel sem na ní asi 50 km. Dal sem tam starou svíčku a je to bez problémů. Díky za rady.

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 7:11:54
od butan
No ale ona ta svíčka nemusí být špatná, vyzkoušej ji znovu s novýmým tyristorem, nejlépe s integrovanou indukčkou. (ten má v sobě násobič, a dává trochu delší jiskru).
Jám mám jedno tohle zapalování navíc, udělalal jsem si k němu kráté reduční kablíky z kulatého fastonu na plochý, takže se dá snadno zaměnit s původním zapalováním. Jestli máš ve své 207 ještě původní zapalování, tak bych ho skoro vyměnil rovnou.
Lubor

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 8:28:00
od Starec
melkin píše: Bylo to svíčkou, což mě štve, protože byla nová, najel sem na ní asi 50 km. problémů.

Z toho si nič nerob, je to bežná vec. Ja som nie raz po oprave, vlastne vždy dával novú sviečku, samozrejme som Babču musel aj odskúšať a neraz sa mi stalo, že sviečka nevydržala ani takú 500 m až 1000 m skúšku, alebo sa mi zákazník z polcesty vrátil a sviečka bola v háji. Čo radi butan je síce pravda, ale podľa mňa zbytočnosť, veď sato nestáva každý deň.

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 15:55:31
od melkin
Tyristorovou jednotku mám ještě původní, pochybuju že ji předchozí majitel měnil. Sice tam je od toho roku 1982 kdy ta moje babča přišla na svět, ale snad to nevadí. Ona zas nemá tolik najeto, teď nějakej 7400 km. Uvidíme co se vyvrbí dalšího....

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 16:25:46
od butan
Původní zapalování je zalité v takové divné asfaltové hmotě. Časem ta hmota popraská, a to i když nejezdíš, zvlhne to a kondenzátor začne mít svod. Unvnitř je použitý holý kondezátorový svitek bez vlastního obalu. Použit je tam tryristor KT505, který je poddimenzovaný. Já bych ho rozhodně zkusil vyměnit. Myslím že ta nová "špatná" svíčka ti s novým zapalováním pojede, a vyhneš se i dalším problémům se zapalováním.
Lubor

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř říj 20, 2010 19:22:43
od melkin
OK, až se k tomu dostanu tak koupím novou tyristorovou jednotku a vyměním. Zatím to jede bez problémů.

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: úte říj 26, 2010 23:06:46
od laacco
caute ten problem som mal aj ja ze som mal novu sviecku a odisel som nanom asi 5 kilometrov a sviecka fuc a ked som dal naspet stau sviecku ide ako sip

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř říj 27, 2010 18:03:29
od martin110r
Tak si premeraj zapaľovanie. Hlavne sa neopýtaj ako to máš merať a kde nájdeš hodnoty. Je tu o tom písané nespočetne veľa razy.

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

PříspěvekNapsal: stř úno 02, 2011 22:41:58
od Citr0nik
podobny problem my vynechavala a to tam bola N17C a to uz nejake tie roky ... a potom som sa pozrel na tyr. jednotku a bola praskutaa asi teplotou ... ale fungovalo .. oblepena izolackou :D (predchadzajuci majitel riesil) a potom mi tam cvrkla voda a bolo to v haaji ... tak som kupil celu jednotku a uz to akosika ide ... :) ale kabelaz bola nejako zaujmavo prerobena ... :shock: