Shell Advance Ultra 2
Špičkový, plne syntetický motocyklový, motorový olej pre všetky 2-taktné motory s vysokým merným výkonom. 

zaručuje dokonalé mazanie a čistotu motora aj pri extrémnych prevádzkových podmienkach
poskytuje najlepšiu ochranu proti opotrebovaniu
minimalizuje emisie
je určený pre 2-taktné motory so vstrekovaním oleja alebo s predzmiešaním
špecifikácie JASO FD a API TC, ISO-L-EGD, ISO-L-EGE
prevyšuje požiadavky všetkých hlavných výrobcov motocyklov a medzinárodných špecifikácií 
 ....
 ....

.......viem, ze to efekt neurobi, ale nenajazdim toho vela, tak mi je tych par korun jedno.......a mam potom dobry pocit
 .......viem, ze to efekt neurobi, ale nenajazdim toho vela, tak mi je tych par korun jedno.......a mam potom dobry pocit  .....inac, rozdiel ozaj neni ziadny. Vpodstate, ja som ho natankoval len raz, ale vyse 10l
 .....inac, rozdiel ozaj neni ziadny. Vpodstate, ja som ho natankoval len raz, ale vyse 10l  .... Uz dochadza, no nabuduce neviem ci ho natankujem. Uvidime podla aktualnej nalady
 .... Uz dochadza, no nabuduce neviem ci ho natankujem. Uvidime podla aktualnej nalady 

Čo znamená klepanie motora v dôsledku nevhodného benzínu?
Pokiaľ na konci spaľovacieho cyklu dôjde vplyvom prudkého zvýšenia tlaku na plochách spaľovacej komory (ktoré sú vzdialenejšie od zapaľovacej sviečky) k samovznieteniu zbytku benzínu, spôsobuje to proti plameň, ktorého „predná časť klepe". Klepanie môže poškodiť piesty a ventily.
Akým spôsobom sa stanoví oktánové číslo?
Oktánové číslo špecifikuje odolnosť benzínu proti klepaniu. Izo oktán, ktorý je definovaný ako oktán s oktánovým číslom 100 a n-heptán s definovaným oktánovým číslom 0, sa používajú ako porovnávajúca zmes k stanoveniu oktánového čísla benzínu. Oktánové čísla sú určované v skúšobných motoroch CFR, ktoré sú štandardné na celom svete.
Ako sa dá zvýšiť odolnosť benzínu proti klepaniu?
Pridaním alkoholu alebo vysoko oktánového uhľovodíka.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník