V Babette používam syntetiku Valvoline Durablend 2T. No stala sa mi taká vec, že som šiel na chalupu, a nevzal som si so sebou aspoň trochu oleja do rezervy. Došiel mi benzín a teda bol problém. Benzín by som si kúpil, ale keďže som nemal olej, tak by to bolo zbytočné. A kupovať si na benzínke litrovú fľašu Valvoline Durablend 2T, by bolo tiež hlúpe, keď doma v meste mám jednu úplne plnú (kedy by som minul dva litre oleja?

). Tak som sa rozhodol, že z fichtla, ktorého máme na chalupe spustím liter benzínu, aby som došiel domov. Akorát, že do fichtla dávame M2T. Potialto je to ešte v pohode, ale problém nastáva čo ďalej. Je všeobecne známe, že keď prechádzate z minerálu na polosyntetiku alebo syntetiku, tak treba dekarbonizovať hlavu a drážky piestnych krúžkov, lebo syntetický olej reaguje s karbónom z minerálneho oleja a môže to zapiecť krúžky a pridrieť motor. Ok, túto dekarbonizáciu by som spravil, keby Babetta najazdila dajme tomu 1 000 km na M2T a potom by som chcel prejsť na syntetiku. Ale neviem, či robiť túto dekarbonizáciu, aj teraz, keď Babetta prešla na M2T len 40 km? Ja myslím, že keď Babetta jazdí furt na syntetiku a potom spáli liter benzínu s M2T a potom zase prejdem na syntetiku tak sa nestane nič. Toľko karbónu sa tam asi nestihne vytvoriť aby to malo pre motor fatálne následky. Ale aj tak, chcem vedieť vaše názory. Na jednej strane nechce sa mi moc sundávať valec a čistiť piest, na druhej strane by som to nerád pridrel.