Tak mi odepsali, ale moc z toho moudrý nejsem. Jsou třeba 3 doklady (osvědčení způsobilosti vystaví Motomaxsro), zelenou kartu mám a skupinu B s A1 (harmonizační kód 150) také. Pán tam trochu plete nový zákon o skútrech, co začne platit. To vím, že na 125 automatu do zahraničí nemůžu, že to platí jen v ČR. A pokud mám všechny doklady v pořádku, tak by neměl být problém. Takže asi můžeme. Uff

Asi to risknu i bez RZ, nechce se mi jezdit kvůli dovolené u moře pak na technickou

===========================================
Jeho email.....
Dobrý den,
ze zákona je vydání RZ dobrovolné. Dále s sebou musíte vozit osvědčení o způsobilosti vozidla (náhrada velkého technického průkazu), zelenou kartu a řidičský průkaz pro danou skupinu. Rozšíření skupiny B (od ledna 2013) na třídu pro motocykly, však neplatí v zahraničí - tudíž pozor na toto. Pokud budete mít tyto veškeré dokumenty, tak by problém být neměl. Z poznatků řidičů však doporučujeme se vyhnout Maďarsku a volit raději jinou cestu třeba přes Slovinsko. Bezpečnější varianta je však zaregistrovat si motocykl na příslušném úřadě a nainstalovat si RZ, tyto RZ jsou menší než na normální motocykl (cca 11x8).
S pozdravem
Petr Vomáčka | Infoservis ÚAMK
ÚAMK, a. s. | Na Strži 9/1837
140 00 Praha 4 | Česká republika
tel: +420 261 104 333 | fax: 261 104 356
e-mail:
infoservis@uamk.cz | internet:
www.uamk.cz=================
můj dotaz v emailu
Dobrý den,
jsme skupina lidí, kteří by rádi podnikli příští rok dobrodružnou cestu do Chorvatska na starých mopedech typu Babetta, Stadion, které nemají RZ. Zajímá nás, zda je legální projet Rakousko, Slovinsko a Chorvatsko bez problémů s policií právě kvůli chybějící RZ. Případně, pokud by byl problém v Rakousku nebo ve Slovinsku, tak je ještě varianta jet přes Maďarsko.
Co jsem se díval na zelenou kartu, ta v těchto státech platí.
Děkuji za info, případně radu, na koho se zkusit ještě obrátit.