Pokud si projete různý fóra odpověďi jsou ANO i NE. Někteří to dokonce komplikují, že do toho pletou různý poměry výkon/hmotnost, konstukční rychlost např. 50km.h-1, obsah o kdoví co ještě

Přitom je přímo v zákoně napsáno, cituji: "Řidičské oprávnění skupiny AM opravňuje k řízení mopedů a malých motocyklů s maximální konstrukční rychlostí 45 km.h -1."
Teď jde o to, jestli můžete vozidla skupiny AM řídit bez toho, abyste měli tuto skupinu napsanou v ŘP. Neváhal a zeptal jsem se přímo těch nejpovolanějších. Dnes mi odpověděli, takže jednou pro vždy v tom můžete mít jasno.
PS.: Já jsem si to myslel, že je to tak

---
Policie České republiky
Krajské ředitelství policie
Východočeského kraje
Odbor služby dopravní policie
501 01 Hradec Králové
Bez č.j. v Hradci Králové 7. srpna 2009
Vážený pane Dolečku,
dne 3. srpna jsme obdrželi Váš dotaz ze dne 1. 8. 2009, který nám byl zaslán v elektronické podobě, kde se dotazujete k čemu Vás opravňuje řidičská skupina B a jaká vozidla s uvedenou skupinou můžete (jste oprávněn) řídit.
Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění jsou upraveny ustanovením § 81 zákona č. 361/2000sb, Zákon o silničním provozu ve znění pozdějších změn a doplňků.
Zdejší součást Vám doporučuje seznámit se ustanovením § 81 - Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění shora citovaného zákona, Pro skupinu B platí ustanovení § 81 odst,. 4, písmena a),b)c), odst. 5 a odst. 15, Zákona č. 361/200 Sb., Zákon o silničním provozu ve znění pozdějších změn a doplňků.
Z již předem citovaných právních úprav vyplývá, že jste oprávněn řídit malý motocykl a moped do konstrukční rychlosti 45 km/hod s vyznačením skupiny - B - v řidičském oprávnění.
S pozdravem a přáním hezkého dne
plk. Mgr. Karel BUŠTA, v. r.
vedoucí odboru