Neměl jsem přilbu, pojistku a tak jsem ji jen trošku otřel a párkrát našlápnul. Taky jsem si připravil benzín s olejem do kanďáčku.
Jednou jsem tady obkroužil zahrádky.
Dneska konečně vše připravené a těšil jsem se na první legální jízdu.
Babča chytla, jako vždy, na první šlápnutí. Paráda...
Rozhodl jsem se pro jízdu z Chomutova do Mostu, kde byl kámoš na rybách a kam na ně jezdím i já.
Cesta tam proběhla hladce. Babča jela jak splašená. Až skoro 55km/h mi ukázal tachometr. Pokud nekecal... všechna čest. Mám skoro 100kilo.

Ale šetřil jsem ji a jel pohodových 40 až 45.
Zastavil jsem na parkovišti, kde se nechávaj auta a sešel s bábou na prašnou cestu. Odtud je už jen asi 300m na naše místo.
No, říkám si... našlápneš ji a dojedeš tam. Aby kámoš viděl moji "novou" babču v chodu.
Ouu, šlapu a nic. Zkusil jsem ji rozšlapat a ... nic. No, dovedl jsem ji k němu a zakecali se o rybách a všem možném.
Když mě obdaroval kaprem, rozhodl jsem se vyrazit k domovu.
Zůstalo u přání... babča nechytla na šlápnutí a ani na rozšlapání. Nic. Šlus. Mrtvo.
Samozřejmě, že jsem u sebe neměl nic. Ani šroubovák...
Bábu jsem k jízdě nepřiměl zkoušením, prosbami ba ani nadávkami.
Můj první výjezd skončil tak, že mě babča nechala ve štychu 20km od domova.
Závěr je takový, že jsem zavolal přítelkyni a tak když skončila v práci (musel jsem čekat hodinu a půl) tak sice nerada, ale přesedla ze svého auta
do mého ( VW Transporter), kterým se bojí jezdit a přijela pro mě. Babču jsem naložil do auta a vyklopil v garáži.
Zítra se na ni budu muset podívat.
Nutno jen dodat, že pro přítelkyni to byla také první jízda, kdy jela sama mým autem mimo Chomutov. Jela s tím jen 2x z obchodu a to jsem seděl vedle.
Narozdíl od Babetty ji moje auto dopravilo spolehlivě.
Jirka