Jedu si takhle u nás ve Vimperku městem (hodně kopcovité město) a předemnou křižovatka, se STOPkou ... abych byl upřímný, až do toho dne jsem byl pevně přesvědčen, že se jedná pouze o přednost

. Babetta rozjetá na krásných čtyřicet, nikdo nikde, tak jsem STOPku projel asi v 30 km/h za hodinu, ani náznak brždění. Na té křižovatce jsem ke všemu měl odbočit doleva, ale tam je opravdu veliký kopec k domovu a tak jsem si řekl, že odbočím doprava, někde vzadu se otočím a na rovince naberu dostatečnou rychlost ke stoupání

No samozřejmě, že hned po odbočení doprava a projetí stopky stála policistka v reflexní vestě a hned jak mě viděla, mávla na mě ať zastavím. Hlavou se mi v tu chvíli honilo celkem dost myšlenek

zastavil jsem a s úsměvem jsem policistku pozdravil, úsměv překvapivě opětován nebyl ..

Policejní Octavie stála na druhé strašně silnice a my stáli přímo v pruhu, tak jsem navrhl, že s Babettou přejedu na druhou stranu a stalo se něco co jsem snad ani ve snu nečekal

Policistka mi to nedovolila, bála se, že budu ujíždět, no napadlo by vás to ?

U lesa možná, ale uprostřed města

) a okolo ani žádné úzké uličky, nic

no sranda .. Byl jsem upozorněn na možnou pokutu až dvatisíce korun, což bylo ještě dobré, ale najednou přišla policistka s tím, kde mám SPZ a že jí to mít musí ! No neuvěřitelné, co o tom policista dokáže vědět. Začal jsem s přesvědčováním policistky s tím, že tak to vůbec není, že tohle nemusí mít SPZ a že o tom jsem pevně přesvědčen .. Dále přišel problém s povinným ručením a vyslechl jsem si jak je možné mít jako poznávací značku na zelené kartě mít napsané 6místné číslo. Jednalo se samozřejmě o číslo rámu a po všem tom hádání, jsem odjel bez jakékoliv újmy !

i STOPka mi byla prominuta

příště budu opatrnější. A na tohle diskutované téma ještě dodám, chtěli ŘIDIČÁK ( mám jen Bčko a Cčko), povinné ručení, papír z mototechny, že není babetta kradená, vidět, že svítí a to bylo všechno ..
Paradox je v tom, že autem jezdím přes rok a nezastavili mne ani jednou a na Babettě tři týdny a ... znáte to