Souhlasím s tím, že Babetta má nádherný design. To se konstruktérům v P.B. fakt povedlo. Vzhled nikdy neomrzí.
Po Brně vidím jezdívat lidi na Babettě, ale vůbec nemají zájem se družit. Spíš vypadají vyděšeně, že jim chci něco sdělit, resp. povědět, že zde máme klub. Jsou to vesměs hodně divní týpci na těch Babettách. Kolikrát jsem se potkal s někým třeba před supermarketem se snahou dát krátkou řeč a ti lidé vypadali, že chtějí ujet co nejdřív, aby se se mnou nemuseli bavit

Nechápu, asi se za sebe stydí nebo nevím. Přitom by bylo fajn být aspoň v nějakém kontaktu s kolegy, co jezdí na stejných strojích.
Na fórech se pohybuju 6 let velmi aktivně. Za tu dobu jsem si všiml velkého úpadku zájmu o Babetty, ačkoliv můžete namítat, že tolik akcí, jako je dnes, dřív nebylo. Ale bylo, jen se o tom nepsalo na netu, ale byla to lokální akce vylepená formou plakátu na autobusové zastávce.
Kdyby ses tady na speakeru zdržoval kolem roku 2010-2012, tak to tady žilo. Sice se od té doby přesunulo dost komunity na Facebook, ale i tak vidím za poslední 3 roky, že to taky slušně zkomírá. Na největším fóru Babetta cz-sk se před 2 lety pohybovali lidé, kteří o babettách něco věděli, takže to bylo zajímavé tam číst příspěvky a za poslední 2 roky se stalo to, že tito lidé přestali přispívat a nyní je fórum úplně o ničem, kdy mladí puberťáci řeší každý den doklady, které jsou nutné na provoz, olej do převodovky a benzínu a banální poruchy, na které mají odpovědi v uživatelské příručce. Rovněž jsem tam měl velkou snahu lidi něco naučit, ale pak jsem to vzdal. Je to marný boj, žije si to tam svým vlastním životem. Každý je nejchytřejší a ty rady, to by se člověk zbláznil. Před pár týdny jsem zrušil členství v té skupině, protože jsem to tam už psychicky nedával.
I v rámci našeho Babetta klubu Brno zezačátku tak v roce 2013 bylo v Brně spousta lidí, s kterými jsem mohl vyrazit na výlet. Pamatuju tak ještě 3 roky nazpět, že jsem 2-3x týdně někam s někým jezdíval v létě na výlety. Postupně se Babett všichni zbavili a já znám v podstatě už jen 4 lidi, co mají Babetty, ale nemají věčně čas, takže třeba letos jsem byl jen jednou na projížďce a to ještě díky tomu, že jsme slavili moje narozky, tak se sešlo pár lidí a řekli jsme si, že to další den zakončíme projíďkou.
Ano, Babetta je synonymum pro socky a když se na ty fóra podíváš, tak zjistíš, že to tak je. Jsou to většinou lidé, kteří mají velmi hluboko do kapsy. Nás, kteří mají Babetty jako koníček a přitom by klidně mohli jezdit na nějaké pořádné mašině, je naprosté minimum.
To mi připomnělo letošní Vápenky, kdy dojeli nějací slováci a strašně se rozčilovali, že se platí peníze za nocleh ve stanu a že těch 100Kč nebo kolik se platilo za stan, je na ně moc a tak hned druhý den odjížděli. Ani si nedali jídlo, které je na Vápenkách levné kolem 100Kč a vyhlášené a dlabali tam chleba s konzervou.
Nebo zážitek z května, kdy jsme pořádali sraz na Želivce uprostřed ČR, aby mohli dojet všeci z celé republiky a někdo nám tam napsal na facebook škoda, že to je tak daleko 40km, že by jinak přijel

Osobně to nevidím nějak zvlášť růžově s Babettami. Jakmile skončí pan Hlavatý, což bude tak v jednotkách roků, tak s ním i Babetty. Sice se bude vozit nějaký šmejd z Polska, ale každý se na to časem vykašle, když zjistí, že aby zprovoznil Babettu, tak by musel každý díl nějak opracovat, aby šel vůbec použít.. Spíš přijde doba, kdy se začne šmelit s dnes již běžnými typy jako B210, B225, atd.. Že se začnou časem prodávat za ceny, jako dnes stojí Sting nebo Sportka.
No a také si všímám, že na netu v internetových bazarech velmi poklesla nabídka originálních dílů. Zatímco 2,3 roky nazpět to bývaly žně, dnes třeba měsíc na netu není nic, co by stálo za to koupit. Jen samé použité díly nebo druhovýroba.