Tak co chachaři, už jste vyrazili ? Já jsem v sobotu za hezkého počasí vyjel na jedné 215, kterou z různých zbytků stavím od vánoc. Chtěl jsem jí šetřit, ale bylo hezky, tak jsem se za chvíli přistihl, že to rvu na krev.

S pomalým převodem 11/51 a mými přes 100 kg jsem to rval podle tacho po rovině až 65. Popadla mě pýcha (která samozřejmě předešla pád), tak jsem se rozhodl zkusit na kolik to vytáhnu u obecního radaru. Jenže jak jsem ubral při otáčení, tak to chcíplo a při pokusu o našlápnutí to bylo jasné - tu chuděru jsem zadřel. Tak jsem poctivě tlačil (15 km od domu) a čekal až to vychladne. Pro okolojezdící cyklisty jsem byl vděčným terčem vtípků. Nakonec to vystydlo tak, že jsem to utrhnul a pomalu dojel domů. Rýhy nebyly až tak strašné, tak jsem to trochu zkulturnil a sesadil, ovšem nové těsnění pod válec (zelené) bylo moc tenké, tak to po nastartování zvonilo jak sviňa - píst klepal o hlavu. Dal jsem teda pod hlavu hliníkové těsnění, že se to jako uvolní. Chyba lávky - o to těsnění se píst zarazil a šlus. Takže neděli jsem strávil opětovnou rozborkou, vložil silnější (černé) těsnění a nakonec to bylo skoro jako dřív. Výrazně mi při práci pomáhalo štyřměsíční štěně, vždycky když už jsem téměř zasunul kroužky do válce, skočilo mi to na hlavu a začalo kousat uši (asi 5 x). Prostě jaro je tady a babettisti vylézají z děr, svěřte se taky se svými zážitky, ať není na fóru tak mrtvo.