no mam dojem ze clovek sa pytal na nieco ine, nez na odpoved amaterskeho vykladaca pravnych noriem. pokial su tie svetla schvalene k pouzitiu v cestnej premavke nevidim legislativnu prekazku braniacu hoci aj ich pouzitiu na babette, ak budu namontovane v sulade s prislusnymi pravnymi predpismi, co sa tyka zapojenia a umiestnenia na vozidle. proti tomu nemoze nic namietat ani ten najprisnejsi policajt postihnuty stihomamom
ina vec je, ci slabucky alternator babetty je schopny taketo doplnkove osvetlenie utiahnut. to by uz skor mohla byt parketa pre martina 110r, ktory s tym ma prakticke skusenosti a niektorych dalsich clenov fora. ja som uz desiatky rokov skor motorar. elektrine sa sice nevyhnem, ale myslim ze v tomto su tu mladi chlapci ovela viac doma ako ja.
tvrdim ze babetta a stare harleye maju cosi spolocne. su az neskutocne jednoduche. a v tom je ich caro. ale zivot sa neda zastavit. harleye bohuzial zacali pouzivat elektroniku. .....a zacali mat problem s odbytom.....
preco by sme u nami restaurovanych a inovovanych babiet nerozmyslali trochu inak ako pred desatrociami? ti ludia vtedy nemali k dispozicii to, co je dnes pre nas bezne.
som uz stary dedek, ale aj ked obcas niekomu z mladych stupim na otlak, nebudem sa za to ospravedlnovat, som aky som, ale vyzyvam vas. chlapci, pouvazujte ci sa neda po previnuti cievok na 12 V vytvorit aj pre babettu efektivny stabilizovany zdroj energie, ktory by bol trochu inak schopny zabezpecovat dostatok prudu pre spotrebice babetty. nemam tym na mysli len svetla,ale aj napr dobijanie mobilu, gps a pod. viem zed sa to nezaobide bez baterie, reglera a pod. ale ako som pisal som motorar a toto nie je prave moja domena. ale myslim,. ze prave po pouziti stabilizovanych a usmernenych zdrojov energie je tu priestor pre dalsie myslenie.
vy, ktorych sa to tyka, skuste pouvazovat, verte, ci nie (mal som v rukach i pod sedlom strojovne s desatnasobkami vykonu tejto babetackej ceresnicky) , napriek tomu som presvedceny ze ta babetta za to stoji.
na restaurovanych kusoch sa budem samozrejme snazit drzat co najviac originality. ale pohlad na neveriaceho hrdeho majitela zanovnej cinskej strojovne, ktoreho navonok starucka babetta 207 v meste kdekolvek a kedykolvek nechava s prehladom daleko za sebou, za to urcite stoji.
ak som off topic, presunte ma. alebo vymazte, divam sa na jednu starucku B207 pred kozubom a ked si spomeniem ako vyzerala ked prisla.... zial nie je to kus pre pamiatkarov.... ale zato az dokoncime motor co ju rozfofruje, mnohym scootristom zrusime usmevy.
ale nerozculujte sa, ved je to len vyse 30 rokov stara babetta :-