Potřebné dokumenty k jízdě na silnici

Vše o administrativě, ŘP, techničáky, převody a papírování okolo prodeje, ev. koupi stroje...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Příspěvekod klusik » pát črc 13, 2007 16:13:51

Ondrasek: Mně se to právě strašně líbilo, jací jsou to nadšenci. Každej den sice rozebírali motor a zmokli, ale super :-D Minulej rok dali Itálii a před tím prej jeli na Slovensko, nebo co :-D A v tý itálii... se mi líbila ta "podpůrná" oktávka stará :-d To musí bejt taky žrádlo s tím jezdit :-D Já tyhle starý mašiny moc rád :-D :-D
klusik
jabber: klusik@gmail.com

Babetta 207 - spotřebička 2.2 / 100 km, no není to super?
klusik
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod klusik » pát črc 13, 2007 16:22:33

Proton píše:Njelpší je nezastavovat a předem hledat odbočky kam se vlezete vy .. ale za to TP mám (doma), náhradní zárovky staré vypálené (pro jistotu rozbité) a to je asi tak všechno :twisted:

Asi tak :-D A co když jedu třeba do zákazu vjezdu (velká kulatá..). Tak oni tam za mnou teoreticky nemůžou, ne? :-D :-D
klusik

klusik
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Ondrassek » pát črc 13, 2007 16:34:44

No, pokud Tě tam neuvidí vjíždět, tak tam nepojedou, ale pokud Tě uvidí, tak Tě tam určitě milerádi pujdou pokutovat ;)
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod jetour » pát črc 13, 2007 16:59:49

V CSOB to stoji 220 na rok bez bonusů a bez "háčků", což je dobrý. Jinak k pojištění dle zákona musíš mít "doklad o pojištění odpovědnosti"..tzn. kartičku o smlouvě (nemusíš mít složenku). Takže mnoho zdaru. :D
jetour
Více pokročilejší...

Příspěvekod klusik » pát črc 13, 2007 17:05:38

No,... to je stejně blbost, ne? :-) Je to "zákaz vjezdu". Tak sesednu, dovedu za značku (tím pádem jsem nevjel) nasednu a můžu pokračovat v jízdě, ne? :-D .-D
klusik

klusik
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod klusik » pát črc 13, 2007 17:07:15

jetour píše:V CSOB to stoji 220 na rok bez bonusů a bez "háčků", což je dobrý. Jinak k pojištění dle zákona musíš mít "doklad o pojištění odpovědnosti"..tzn. kartičku o smlouvě (nemusíš mít složenku). Takže mnoho zdaru. :D

a to je co za prostředek? Jako mluvíš o tom co vozit u sebe? Takže pokud ne ústřižek, tak ten doklad o tom? Tax to myslel? :-) Díky za rady!
klusik

klusik
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod jetour » sob črc 14, 2007 6:59:38

Ano, přesně tak, ze zákona musíš mít "doklad o odpovědnosti...", takže kartičku, složenka není potřeba, ale vozím jí, tím nic neztratím :)
jetour
Více pokročilejší...

Číslo motoru a rámu

Příspěvekod klusik » čtv črc 19, 2007 1:58:44

Ahoj, ještě jeden dotaz, prosím: Které z čísel, co jsou na Btě uvedené, jsou číslo motoru a číslo rámu? Chci odeslat form. na TP, ale nevím, kde ta čísla přesně seženu. Potřebuji číslo rámu a motoru. Na "převodovce" jsem našel vyražené 6místné číslo, ale rám jsem prohledal a nenašel nic, kromě štítku, kde je napsáno typové číslo a pak stejné číslo, jako je číslo motoru. Prosím prosím, nevíte někdo, kde na 207/100 tyhle info najdu? Díky moc!!

Klus

Takže novinka, už jsem na to přišel, soráč! Pokud nebyl měněn motor, je číslo rámu a motoru stejné - na štítku!

Díky. Ahoj.
klusik

klusik
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod jetour » sob črc 21, 2007 17:11:18

číslo na převodovce by mělo být stejné jako na rámu. Já zas měl vyražené číslo jen na rámu bez štítku a na převodovce nic, ale v pohodě to udělali.
jetour
Více pokročilejší...

Příspěvekod ben » ned srp 12, 2007 1:28:37

bmk píše:to by ti mnělo stačit.pojistka a jakýkoliv průkaz o nabytí věci.vše ostatní je nepovinné.já osobvně mám i spzku,ale tu ti samozřejmně vydají pokud jsi v evidenci vozidel a známku na ni pokud máš emise a technickou.není to sice povinné,ale pokud chceš,tak na technickou i stav emisí můžeš jít.zaplatíš za to a máš vše,co můžeš mít,ale drtivá většina lidí to nevyužívá,protože to není zatím uzákoněno.někde jsem ale četl,že se o evidenci mopedů výhledově uvažuje...
vazne mozem mat na babete spz?? to mam akoze prist na dopravny ispektorat a predlozit technicky a vypitat si spz?? ma s tym niekto skusenosti?? videl som ze v zahranici maju na babetach spz ale neviem ako u nas a este k tej emisnej emisna sa robi len na 4-takty na 2-takty nie!!
babetta je jednoducho genialny velkoobjemovy zavodny stroj :)

Neklikat!!!
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Woozie » ned srp 12, 2007 17:02:01

A naco by ti tam ta SPZ bola? Zase by ti dali spzetku jak na kamion na cely blatnik :lol: A co sa tyka tej EK tak to na 2T nerobia lebo nasi uzasny papalasi z EU vymysleli ze 2T je picovina ktora nadmerne znecistuje ovzdusie tak vymysleli tak podmienky emisnych noriem, ze jednoducho ten dvojtakt nema sance cez to prejst. Idioti.Akosi vsak pozabudli ze dvojtaktnych motorov je na svete asi tolko ako najdenych Somalcov ale to im ocividne nevadi...
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Ondrassek » ned srp 12, 2007 17:05:25

Woozie: a na co emise na babettě? Nevím, jak je to teda na Slovensku, ale u nás se u motorek do 350 kg emise nedělají pouze STK.
Ondrassek
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod ben » ned srp 12, 2007 20:15:43

spz na babete je na 2 veci, urcite viete ktore myslim :lol: ale zas predstav si spz na babete to len tak hocikto nema! vsetci by sa otacali, ale zas by bola nevyhoda ze by ma zastavovala asi kazda hliadka lebo by sa im to zdalo divne, a nemyslim tu kamionovu spz ale tu malinku co sa dava napr. na skutre a emisne sa jasne ze robia len na 4-takty si predstav ze robit emisnu na volaku jawu 250 co jej este aj tecie nespaleny olej z vyfuku :D
babetta je jednoducho genialny velkoobjemovy zavodny stroj :)

Neklikat!!!
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Proton » úte srp 14, 2007 13:31:48

Já bych nemohl mít SPZ ... to už by mě dávno policie měla v hrsti :evil:
Proton
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod klusik » stř srp 15, 2007 3:01:18

Tak mně by to taky dost vadilo mít SPZ. Tedy jako ne při jízdě, to je mi fuk, ale. .. prostě jen z principu, proč si na babetu dávat SPZ, to je jako dát si na trabanta žlutou značku :-D
klusik

klusik
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

PředchozíDalší

Zpět na Papíry