od mirra99 » stř bře 13, 2013 19:28:23
Jak jsem psal dříve že když bude čas tak popřemýšlím o nějakém otáčkoměru, no napadl mě vskutku geniální nápad (no zas tak moc ne) a to použit v podstatě voltmetr ( já mám mikroampérmetr s odporovým děličem), který je připojený na světelný okruh na objímku osvětlení tachometru. Jelikož nemám stabilizátor tak s vyšími otáčkami mi vzrůstá napětí které měřím. Někde zde na foru jsem stáhl program který podle rozet a rychlosti počítá otáčky tak si stačí nastavit rozsah ručičiky tak aby max. výchylka byla při max. otáčkách které odpovídají napětí. Další výhodou je že i za jízdy poznám že mi případně praskla žárovka a mám čas ji spravit než mě zastaví benga nebo než mi praskne i ta druhá. Vím není to otáčkoměr z nejpřesnějších ale u automatu jako informativní zcela postačující. Jinak o výkendu mě čeká přezutí na mitasy m04 a výměna rozet z 14/51 na 14/47 a samozřejmě řetěz plus výměna zadních brzdových paken.
- Přílohy
-

- omlouvám se za špatné světlo pokud by jste to hledali tak je to, to malé pod tachometrem :D
- 13032013059.jpg (166.35 KiB) Zobrazeno 9308 krát