Origo by tam měl být tyristor KT 206/200, který je na 3 A, ale když jsem to kdysi rozkuchal, byla tam nějaká neoznačená mrcha v pouzdře Tr 1, což by odpovídalo řadě KT 500, které jsou max 1 A. Ostatně já jsem tu dobu měl v šuplíku také jen ty do 1 A a funguje to už 20 let. Takže na typu myslím opravdu moc nezáleží, když půjdeš do obchodu, řekni prostě tyristor 3 A (pro sichr) na napětí dejme tomu alespoň těch 200 V, víc přirozeně nevadí, na míň se skoro nedělají. Jo a nejlépe v tom plochém pouzdře a pokud nechceš hledat na netu, tak ať ti prodavač na kus papírku popíše označení nožiček. Stejně tak ta dioda KY 130/600 patří k těm nejobyčejnějším plošným diodám, které se obecně používají k usměrňování stř. proudu, je tuším pro 300 mA (přesněji opět na netu), ale když tam dáš cokoliv obdobného, tak to musí fungovat. Ono kupodivu i dnes jdou sehnat i tyto originální teslácké součástky, ale nostalgie po čs výrobcích není nutná. A pokud to budeš kupovat po síti, tak prodejci vesměs nabízejí přehled ve kterém si dle výše uvedeného snadno vybereš - jsou to korunové součástky, tak se vyplatí vzít víc kousků. Hlavní je kondenzátor, to musí být svitek (tj. nepolarizovaný) 8 mikro (funguje to už od 2 mikro, ale ta spolehlivost tam není), nejlépe se osvědčují rozběhové kondenzátory pro 1 fázové elektromotory, měl by být alespoň na 160 V, ale snadněji seženeš na 400 V, což samozřejmě nevadí, ale je to trochu dražší - tady už se pohybujeme v částce cca do 100 Kč. ZÁMĚRNĚ tedy nepíšu přesné označení, protože bys to třeba těžko sháněl a desítky jiných vhodných ekvivalentů bys nechal nepovšimnutých - ono to fakt není nijak kritické, to zapalko vrcholem elektroniky opravdu není, ale v té jednoduchosti je také krása. Vůbec se toho neboj, zbastlí to i mírně vycvičená opice, akorát to moc dlouho netrap páječkou, ony ty polovodiče teplo zas tak moc nemilují. Ale fakt se toho nikdo nebojte

, pokud to uděláte alespoň trochu pečlivě, bude to sloužit lépe než originál a vydrží to léta.