Zdĺhavé (lenivé) radenie 2. stupňa

Spojky jsou kultovní součástí našich strojů. Zde mají samostatnou rubriku...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

setty

Příspěvekod SETTY » pát čer 15, 2007 20:03:21

skus použiť drevenú tyčku jeden koniec na ucho a druhým sa dotýkaj tej časti o ktorej si myslíš že klepoce toto sa používa ak chceš zistiť poruchy ložiska alebo iných rotačných vecí na ktoré nevidíš alebo je k nim horší prístup
SETTY
Pokročilý diskutér...

Re: setty

Příspěvekod ben » sob čer 16, 2007 21:02:12

SETTY píše:skus použiť drevenú tyčku jeden koniec na ucho a druhým sa dotýkaj tej časti o ktorej si myslíš že klepoce toto sa používa ak chceš zistiť poruchy ložiska alebo iných rotačných vecí na ktoré nevidíš alebo je k nim horší prístup
hm drevenou tyckou budem za jazdy pocuvat motor :lol: mne to klepoce len za jazdy a uz som aj pricinu zistil
ziadna velka veda, mne to klepotala fajka :lol: :!: zda sa to nelogicke ale az dneska som si vsimol ze je nejaka volna a obcas sa aj odpoji a pocas jazdy motor v nizsich otackach viac trasie a potom fajka klepoce o sviecku a vydava to dost hlasny rachotiaci zvuk, skusil som dat tu starsiu dlhsiu ktora tam ide velmi na tesno a ide dat dole len s kombinackami :lol: zajazdil som si az uz to neklepotalo a motor mal krasny hladky zvuk
ta fajka co mi klepotala:
Obrázek
a ta co neklepoce:
Obrázek
babetta je jednoducho genialny velkoobjemovy zavodny stroj :)

Neklikat!!!
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod ben » sob čer 16, 2007 21:05:23

teraz som si vlastne spomenul ze klepoce to aj igorevovi a ma tu kratku fajku, skus si ju skusobne vymenit mozno to aj tebe prestane

Neklikat!!!
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod igoreva » sob čer 16, 2007 21:13:12

S tou fajkou to ma teda nenapadlo. Namontovanú mám krátku fajku. Mám aj takú dlkšiu s odrušovacím odporom.
No nechce sa mi veriť, že by to klepotanie bolo také intenzívne od fajky. Ja skôr podozrievam posúvač v karburátore. Klepoce vplyvom sania vzduchu, kov na kov.
Ale nápad to je dobrý, idem to skúsiť.
Babetta 210 je naozaj jednoduché a dômyselné približovadlo (jazdí mi max. 48 km). Pridal som jej brzdové svetlo.
igoreva
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod ben » sob čer 16, 2007 23:18:51

ani mne sa tomu spociatku nechcelo verit ale ten zvuk sa v mojom pripade siril klepanim fajky o rebra hlavy a o sviecku, mne ked sa uz isla fajka odpojit (spoznal som to podla este viac zvyseneho hluku) zastavil som a v tej chvili ako som fajku chytil do ruku tak zvuk ustal, v mojom pripade to bolo naozaj tym
p.s. uz ti radi spojka v pohode?

Neklikat!!!
ben
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod igoreva » pon čer 18, 2007 10:03:29

Spojka mi po nabehaní takých 550 km radí lepšie.
No stále to nie je ono, Babče trvá preradenie do dvojky dlho a motor sa vytáča na jednotke do otáčok.
Naopak na referenčnom kopci preraďuje do jednotky omnoho skorej ako som mal odsledované. Niektore úseky kopca som (pred výbrusom) prešiel na dvojke a teras mi tam zaradí jednotku.
Myslím, že je to zníženým výkonom motora (slabší krútiaci moment) od slabej kompresie.
Chcem vymeniť ešte raz nové piestne krúžky, zmerať aká je vôľa v zámkoch piestných krúžkov.
Mám pocit, že kompresiu vo valci mám omnoho horšiu ako pred výbrusom lebo vtedy som cez hornu úvrať pretočil piest rukou s veľkým odporom, teras to ide ľahko. Piestne krúžky asi prepúšťaju!
Babetta 210 je naozaj jednoduché a dômyselné približovadlo (jazdí mi max. 48 km). Pridal som jej brzdové svetlo.
igoreva
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » pon čer 18, 2007 20:36:17

igoreva píše:Spojka mi po nabehaní takých 550 km radí lepšie.
No stále to nie je ono, Babče trvá preradenie do dvojky dlho a motor sa vytáča na jednotke do otáčok.
Naopak na referenčnom kopci preraďuje do jednotky omnoho skorej ako som mal odsledované. Niektore úseky kopca som (pred výbrusom) prešiel na dvojke a teras mi tam zaradí jednotku.
Myslím, že je to zníženým výkonom motora (slabší krútiaci moment) od slabej kompresie.
Chcem vymeniť ešte raz nové piestne krúžky, zmerať aká je vôľa v zámkoch piestných krúžkov.
Mám pocit, že kompresiu vo valci mám omnoho horšiu ako pred výbrusom lebo vtedy som cez hornu úvrať pretočil piest rukou s veľkým odporom, teras to ide ľahko. Piestne krúžky asi prepúšťaju!

Podľa toho čo popisuješ, tak určite je chyba vo výkone. S tými zámkami by som sa nebabral, kúp radšej nový piest, nie je až tak drahý. Ak si nemal ešte piest menený, tak si kúp s označením B, ak si už mal tak C. A samozrejme aj krúžky A, alebo B. :idea:
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Zakk_210 » stř lis 28, 2007 21:15:19

Pročetl jsem to celé ale moc jsem to nepobral. Mám taky bábu 210, s těžkýma čelistma, a taky mám ten klasický problém, že na 1 moc točí, trvá to než zařadí a málo táhne. Taky si s tím nevím dlouhou dobu rady. Prozkoušel jsem toho taky dost, koupil nový unašeč, nechal udělat nové obložení čelistí , všechno odmastil a jemně zbrousil, ale bába nechce spolupracovat. Chtělo by to najít někoho, kdo už takový problém měl, jak ho řešil a jak ho vyřešil. A pak to hodit sem. Pomohlo by to hodně lidem :wink:
Babetta 210
Zakk_210
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod 7711 » ned dub 13, 2008 14:00:26

mám taký istý problém a chcem sa opýtať či medzi unášačmi má byť veľká vôľa.Ja mám vôľu v smere čapov čo držia čeľuste vôľu 3mm na obe strany.Je to veľký problém?
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1IAgni
a pri vyššej rýchlosti je niekedy cítiť trhanie.
7711
Začátečník...

Příspěvekod spedo » ned dub 13, 2008 22:05:39

Ja tam mam tusim mensiu medzeru ale nie o vela.
spedo
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Starec » pon dub 14, 2008 21:12:04

Ta medzera na obrázku je v norme, len sa mi zdá, že su poškodené dosadacie plochy na vonkajšon unášači. Dalšia vec ktorá by tam nemala byť je to, že ten unášač drie o bubon, máš to tam zodraté a na dôvazok ti chybuje tá veľká prítlačná podložka, ide hneď pod šrubu. Možná že si ju dal dole aby sa lepšie fotilo, nie ?
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod 7711 » úte dub 15, 2008 22:25:28

Starec: hej podložku som dal dole,tie čeluste v mieste styku s vonkajším unášačom pôvodný majiteľ nejak naváral a potom to zabrusil a mne sa vidí že tam nie je dodržaný uhol a unášač sa tam otláča na stranu a nie na stred no a tiež som tam spozoroval väčšiu vôľu v uložení čeľustí(na tých kolíkoch). :(
7711
Začátečník...

Příspěvekod spedo » úte dub 15, 2008 22:52:42

Tie celuste stoja cca asi 160 sk neni to take stasne.
spedo
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Starec » stř dub 16, 2008 5:39:40

Kúp si nový vonkajší a vnútorný unášač. Dosadacie plochy( tam kde sa navzájom trú) na obidvoch unašačoch musia byť hladké a lesklé, žiadne navaračky a zabrusovanie. Čeľuste trocha sklepni ( tam kde idú količky ) aby si tam mal vôľu len toľko, že založíš segerku.

Obrázek
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod 7711 » stř dub 16, 2008 19:18:57

Díky Spedo a Starec musím to vyskúšať.Ten od ktoreho som ju kupil tak dal nahradne čeľuste a oba unášaše takže je to všetko pomiešane.Asi tiež experimentoval,hned po kupe sa nechcela rozbehnúť,bola prasknutá segerka v prevodovke,a robil som GO motora a tam by problem nemal byť. :(
7711
Začátečník...

PředchozíDalší

Zpět na Spojky