Jenda píše:Sranda to je, pravda. I když v reálu je to už na pěst. S instalací servicepacků od Microsoftu mám svoje zkušenosti. Je to asi jak s tou Babettou v tom příběhu. Instalovat je musím, jako profík, je to součást licence. Jinak nevezmou /české zastoupení Microsoftu/ odpovědnost za případné škody a ztráty dat. Po jedné takové instalaci servicepacku mi upgradovaný systém vypověděl program na management obrázků, kterým spravuji archiv fotografií pro město a redakci městských novin. S obrázky do katastru nemovitostí a archivem historických snímků to dělá tak 1500 - 2000 obrázků za měsíc /město nedávno vydalo knihu o své historii/ takže toto ještě navíc. Současně mi na to hned klekl bez varování program M$Photodraw, pravda řádně licencovaný a koupený /u nás jinak nelze/, kterým dělám některé operace v grafice /objektové procedury, křivky/, to samé jde sice dělat v Corellu, ale za jedno je to asi 2500x složitější a zdlouhavější, na což nemám nervy a navíc v našem případě 30.000,- za profi licenci, inu nekupte to. S managementnem obrázků jsem se rozloučil, ani po odinstalování a naistalování /nasedat, sesedat/ a přepsání registrů ze záloh již upgradovaný WidleXP program opět odmítly. Tak to dělám zatím v průzkumníkovi, což je na ústav a hledám nějaký náhradní program. M$Photodraw se mi povedlo exhumovat, protože jinak by mi už fakt jeblo. Tento program ukládá ve zvláštním formátu *.mix a žádný jiný to po něm nepřečte /dobrá vychytávka Microsoftu, pravda/ a já mám v archivu desítky přednastavených vzorů pro grafiku webu a DTP pro úřad. To by znamenalo to všechno udělat v posraným Corellu znova /nejdříve ale přemluvit šéfy, aby to koupili/, což je ještě 10x horší. To ještě není vše. Strýček Bill Gates na Jendu nezapoměl a tak tento program vždy asi po třech měsících klekne /systém po upgrade neuznává jeho licenci jako platnou/, takže nasedám a sesedám. Nastěstí stále ještě úspěšně. Ale co bude po příštím servicepacku? Kdo ví...
Poznámka: A to nás ještě čekají nové Widle Vista. Možná už tento rok. Jak se podle ohlasů z branže dovídám, nebetyčná sračka, pokračující pevně a neochvějně ve filozofii Microsoftu, tedy padat, dělat problémy, buzerovat, vytáčet, srát a prudit. To už toho nebylo málo?? Německý král Jindřich Ptáčník ve dvanáctém století a jeho výhrůžky a nasírání Přemyslovců, husitské války, hladomor, Bílá hora a posléze Švédové a prosraná bitva u Jankova, rok 1848, I. a II. světová válka, protektorát, rok 1948, Rusové u nás v roce 1968 a teď ještě Windows Vista...
A do třetice: Jako kdybych si o to koledoval. Opět servicepack /přišel ke stažení včera/ a už se vesele aktualizuje. Po minulém servicepacku se mi pro změnu zesral zase služební notebook, to aby to nebylo tak jednotvárný. Naštěstí jen tak lehce. Co zase nyní klekne? Nechám se překvapit...
PS: k těm vistám. nevím jak ostatní ale já mám snima jen velmi dobré zkušenosti. Stabilní, rychlý, kvalitní systém. a ktomu ani není zas tak náročný jak všeci mluví.