Teploměr na motor

Vylepšení na elektrice, pojezdu a motoru, vzhledu a tunění...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod tuningrob » pon čer 10, 2013 19:31:13

No co sem googloval tak je to celkem orisek sehnat vhodny teplomer do 200st..furt mi to ukazuje vpichovaci,ty mi sou k nicemu
Babetta M210
Lancia Dedra 1.6
Uživatelský avatar
tuningrob
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 704
Registrován: stř čer 05, 2013 1:20:43
Bydliště: Příbor-> Prchalov

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod mirra99 » pon čer 10, 2013 19:48:11

šak stačí měřit teplotu z venku na žebrech ne? tam aspoŇ poznáš rozdíl kdy chladíš a kdy ne hned. Pořiď si nějaký mechanický nezávislý na nápajení apod. Mě se osvědčil z plynového kotle.
Dva kvalty stačí, když dvoutakt tlačí!! viewtopic.php?f=18&t=2422
B210/121
B210/100
Uživatelský avatar
mirra99
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 230
Registrován: ned čer 24, 2012 17:12:00
Bydliště: Břeclav

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod tuningrob » stř čer 12, 2013 0:04:02

yeeees !! Našel sem !

http://www.tme.eu/cz/details/mod-temp10 ... igitalni/#

Jen to chce vyřešit osvětlení v noci, ikdyž to bude chladněji tak to moc řešit nebudu
Babetta M210
Lancia Dedra 1.6
Uživatelský avatar
tuningrob
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 704
Registrován: stř čer 05, 2013 1:20:43
Bydliště: Příbor-> Prchalov

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Fajn-Tom » stř čer 12, 2013 15:03:18

tuningrob píše:No co sem googloval tak je to celkem orisek sehnat vhodny teplomer do 200st..furt mi to ukazuje vpichovaci,ty mi sou k nicemu

Já používal jednu dobu vpichovací teploměr. Hrot jsem rozdělal, vyndal jsem z něho ten termistor, zalepil ho do šroubu, připájel metr kabele a bylo to
Uživatelský avatar
Fajn-Tom
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1039
Registrován: sob kvě 08, 2010 9:04:35

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod PetrT30 » stř čer 12, 2013 19:46:14

Mám to také tak. Za kilo na aukru a funguje to OK
http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6992 ... 170951.jpg

díru jsem uděla někde tam jak směřuje čidlo - tesně k válci
http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6992 ... 170954.jpg
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
Uživatelský avatar
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1186
Registrován: stř říj 29, 2008 20:21:41

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod tuningrob » stř čer 12, 2013 21:36:23

díky za nápad, ale koupím co sem vybral.


hele, co to máš za hlavu ? To je originál ??
Babetta M210
Lancia Dedra 1.6
Uživatelský avatar
tuningrob
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 704
Registrován: stř čer 05, 2013 1:20:43
Bydliště: Příbor-> Prchalov

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod colcino » stř čer 12, 2013 23:54:39

PetrT30 píše:Mám to také tak. Za kilo na aukru a funguje to OK
http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6992 ... 170951.jpg

díru jsem uděla někde tam jak směřuje čidlo - tesně k válci
http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6992 ... 170954.jpg


potřeboval bych poradit s cyklocomputerem, kde máš prosím tě umístěné čidlo a jaký jsi zadal obvod? moc děkuji :) :)
colcino
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 453
Registrován: pon srp 15, 2011 20:31:31

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod PetrT30 » čtv čer 13, 2013 13:17:40

Tenhle rychloměr z lídlu je k ničemu. Čidlo na loukoti a magnet na vidlích (přední kolo).
Obvod? Kola přece :)
Změříš průměr a počítáš .... 'Π' x d (3,14 x průměr kola)
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
Uživatelský avatar
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1186
Registrován: stř říj 29, 2008 20:21:41

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod colcino » čtv čer 13, 2013 16:36:55

jo tak jsem to právě dělal jenže to ukazuje asi o 10 km/h víc než má. Chtlo by to nějak zkalibrovat ale to nevím právě hjak.
colcino
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 453
Registrován: pon srp 15, 2011 20:31:31

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Pat » čtv čer 13, 2013 16:43:20

lepsi nez merit prumer je udelat si znacku na kole i na zemi, objet jednu otacku zase po znacku a zmerit vzdalenost na zemi ;)
Uživatelský avatar
Pat
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1338
Registrován: stř zář 12, 2012 18:58:56
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Fajn-Tom » čtv čer 13, 2013 17:24:01

obvod zhruba 1660mm, záleží na pneumatice
Uživatelský avatar
Fajn-Tom
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1039
Registrován: sob kvě 08, 2010 9:04:35

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod tuningrob » pát čer 28, 2013 14:28:31

Tak mám teploměr ten digi a vše ok jen někdy se sám vypne. Ale stalo se mi včera že sem jel asi 55tacho možna vic, dost sem to točil a displej začal blikat komplet jak kdyby reset. když jsem zpomalil tak to přestalo. fajfka je odrušená a tyristor mam v celku s cívkou.¨

Jinak funguje v pořádku, normálně to nebliká ale včera se mi to z kopce trochu zbláznilo
Babetta M210
Lancia Dedra 1.6
Uživatelský avatar
tuningrob
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 704
Registrován: stř čer 05, 2013 1:20:43
Bydliště: Příbor-> Prchalov

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Pavel » úte črc 02, 2013 12:33:48

Zdravím pánové. Prohlédl jsem si toto diskuzní téma a musím říct, že podle mě je nějaký teploměr na vzduchem chlazeném motoru úplně zbytečný. Jezdím běžně projížďky 200km a víc a s teplotou jsem tedy nikdy za celý svůj život neměl problém a to jezdím na 3 Babettách a spravuju lidem desítky dalších. Pokud jedete, tak se žebra motoru vždy uchladí pod 150 stupňů a když už je motor opravdu hodně zahřátý, tak ucítíte, že táhne míň a že je třeba na chvíli trochu zvolnit tempo a netočit pořád plný plyn. Na to nepotřebuju teploměr. Když se v motoru něco má porouchat, tak to jsou z 90% vždy ložiska na klice. Takže spíš bych ssebou na delší cesty vozil těsnění karterů, půlící přípravek, stahovák ložisek, zapalovač, gumové kladívko, náhradní kliku a sadu SKF ložisek :) Pak můžete jet klidně na cestu kolem světa :)
Je to marný. Vysvětlíš jim to a za pár dnů se stejně zeptají znovu úplně na to samý :D
Uživatelský avatar
Pavel
Lokální moderátor
Lokální moderátor
 
Příspěvky: 1356
Registrován: stř srp 04, 2010 10:20:09
Bydliště: Brno

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod marek25 » pát črc 19, 2013 13:55:09

tuningrob píše:Tak mám teploměr ten digi a vše ok jen někdy se sám vypne. Ale stalo se mi včera že sem jel asi 55tacho možna vic, dost sem to točil a displej začal blikat komplet jak kdyby reset. když jsem zpomalil tak to přestalo. fajfka je odrušená a tyristor mam v celku s cívkou.¨

Jinak funguje v pořádku, normálně to nebliká ale včera se mi to z kopce trochu zbláznilo

to sposobuje rusenie z alternatora pri vyssich otackach je zaroven aj vyssia frekvenica . proste digitalne sa vacsinou zblaznia
ja som tiez uvazoval digital dat ale sa bojim ze bude rusit merak tak neviem
Uživatelský avatar
marek25
Pokročilý diskutér...
 
Příspěvky: 33
Registrován: ned zář 23, 2012 14:17:20
Bydliště: Čaka

Re: Teploměr na motor

Příspěvekod Grunt » ned črc 21, 2013 16:02:48

Pavel píše:Když se v motoru něco má porouchat, tak to jsou z 90% vždy ložiska na klice. Takže spíš bych ssebou na delší cesty vozil těsnění karterů, půlící přípravek, stahovák ložisek, zapalovač, gumové kladívko, náhradní kliku a sadu SKF ložisek :) Pak můžete jet klidně na cestu kolem světa :)

No však ty se taky můžou porouchat vlivem zvýšené teploty.
Uživatelský avatar
Grunt
Mistr fóra...
Mistr fóra...
 
Příspěvky: 109
Registrován: ned črc 07, 2013 0:16:43
Bydliště: Morava

PředchozíDalší

Zpět na Vychytávky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník