Jenda, musím ťa pochváliť, je to perfektne popísane a naozaj vidieť, že technicky dokonale rozumieš problematike. Presne takto som si predstavolal zverejniť funkcie spojok. Nemáme ale dohodnuté číslovanie spojok v tvojom texte s mojim obrázkom.
Mohol by si dať aj nejaku pútavejšiu reklamu na ten odkaz už priamo v menu fóra aby každý schému našiel. Poznám veľa kamošov ktorí si lámali hlavu ako spojky funguju a kde zohnať kinematicku schému.
Tvoj portál to teras poskytuje dokonale.
Ešte ras vďaka.
Posielam ti aj sľúbeny rezový výkres celého motora, zverejni aj ten. Jedná sa o rok výroby 1985 s ľahkými čeľusťami (moja Babča - veterán). Nakreslil som ho v mierke 1:1 programom AutoCAD 2000 a pre potreby tohto fóra som výkres jednoducho zoskenoval v zmenšenej podobe a pretransformoval z formátu .dwg do .jpg. (aj tak je to ešte 480 KB)
Rozlíšenie vám zatial musí stačiť, vidieť sa dá takmer všetko. Kto by mal záujem o presný súbor v Acade a mierke 1:1 (formát .dwg zo všetkými detailami), možem mu ho za jedno pivo zaslať. Nakreslil som aj rez náboja zadného kolesa s brzdou a rozetou (zašlem ho neskôr).
Igoreva

Babetta 210 je naozaj jednoduché a dômyselné približovadlo (jazdí mi max. 48 km). Pridal som jej brzdové svetlo.