po výměně gufer nechce řadit

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: po výměně gufer nechce řadit

Příspěvekod martin110r » ned kvě 08, 2011 20:14:19

U dvojkovej spojky v podstate nemáš čo dodrbať. Zvlášť pokiaľ nebudeš vyťahovať čeľuste z bubna. Pokiaľ sa iba chceš pozrieť aký typ spojky máš, neni dôvod vyberať čeľuste. Zabrzdíš zadné koleso a povolíš 16 (niektorí majú 17) maticu. Sundáš ten plechový tanier a uvidíš to čo na fotkách.

Ak by si chcel čeľuste z nejakého dôvodu dávať z bubna von, tak trošku pozor. Vyťahujú sa tak že zapáčiš šrobovákmi o čeľuste v mieste kde sú čapy. Bacha, opatrne. Aby si si nedodrbal bubon, prípadne pri väčšom násilí neohol čeľuste. No a potom aby si vedel zostaviť ten "stred" okolo osky, až sa ti pri demontáži rozpadne.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Oskar1 » ned kvě 08, 2011 20:23:40

Ok. Mrknu na to. Ještě se zeptám je nějaká vůle mezi unašečem a čelistma nebo to lícuje naprosto bez mezer? A jak sundáváte ten řemen?? Jak před a jak potom. Díky
Oskar1
Více pokročilejší...

Příspěvekod martin110r » ned kvě 08, 2011 20:31:39

Aby si sundal remeň, musel by si dať dolu "jednotkový" bubon. To je ten vľavo. Ten ale bez sťahováku nedáš dolu. A nejedná sa o klasický trojramenný sťahovák. Jedná sa o prípravok pre Babettu.

Čo sa vôle medzi unášačom a čeľusťou týka, s tým ti moc nepomôžem. Nikdy som sa nad tým nezamýšlal. Ale logika mi hovorí, že by tam vôľa nemala byť. Inak by mala spojka "mŕtvy chod". Snáď sa nemýlim.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Oskar1 » ned kvě 08, 2011 20:54:35

Kde koupim ten stahovák a další potřebné nářadí k servisu Babetty?? :D
Oskar1
Více pokročilejší...

Příspěvekod Dave842 » pon kvě 09, 2011 17:30:53

Na netu (http://www.fichtlkramek.cz/nahled/staho ... abeta.html) nebo v obchodě (mototechna..) :) . Většinou kolem 70,- Kč.
Babettář Dave!
Dave842
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Oskar1 » pát kvě 13, 2011 15:46:01

Zdravim. Tak jsem teprve dnes měl šanci sundat ten plastovej kryt a povolil sem matici sundal jsem tu velkou plechovou krytku a pak ten menčí kroužek. A koukal jsem na unašeče a nejsou ani trochu vymačkané. Ale mají podle mě velké vůle a když sem koukal na pakny tak vypadají jako nové, ale obložení je obroušené do oblouku a mezi obloužení a ozubeným bubnem je vvůle tak 4mm. A uprostřed bubnu je vybroušena drážka ale nevim od čeho asi byl nějakej bordel na pakně.Ale jinak je tam vše jako nové jako celá babeta . Normálně to vypadá jako by někdo potřeboval ty pakny a vyměnil je. Mám ty lehké pakny. Ták jakej je váš názor. Dneska jsem jěště batettu pučíl známému který má váhu tak 75kg a řadila pod ním naprosto stejně špatně jako podemnou. Jeho babetta řadí i po najetí 50000km naprosto skvěle . Na rovině po pár metrech a dokonce i do kopce mu dvojka zařadí. Ale ta moje ani náhotou. Na dvojku ta moje zařadí asi po několika stech metrech. :(
Oskar1
Více pokročilejší...

Příspěvekod martin110r » pát kvě 13, 2011 18:48:05

Mohlo by byť aj to, že sa čeľuste ťažšie pohybujú.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Oskar1 » sob kvě 14, 2011 13:30:29

Čelisti se hejbou naprosto volně. Mají dostatečnou vůly na čepech. Dneska jsem to odvezl do servisu a oni se na to podívaj. Nechám stahnout vnitřek toho ozubeného bubnu a nechám tam dát nové čelisti a umašeče a to už musí pomoct... :D
Oskar1
Více pokročilejší...

Předchozí

Zpět na Motor