To neřeš, Woozie. To nebyli motorkáři, notabene šlechta mezi motorkáři, tedy čopraři. To byly zkurvený vymatlaný hovada. Ne každej, kterej sežene 250.000,- na pěknou motorku je motorkář.
Správnej čoprák:
1. Jede v obci vždy 50 podle vyhlášky. Ne že by byl posranej a žral vyhlášku, ale má ohled k ostatním a ví, že tam můžou vlítnout děti. Motorka za čtvrt melouna má sice kvalitní kotoučový brzdy a některý dokonce ABS, ale na dvou metrech ji ve 100km/h nikdo nezastaví. Leda betonový plilíř mostu, nebo zeď ...
2.
Vždy ti odpoví na pozdrav, i kdyby si jel na elektrický koloběžce...
3. Nechová se jako namachrovanej kretén...
4. Pokud uvidí, že si v průseru, zastaví a pomůže ti, pokud to jde.
5. Když vyloženě nechvátá, nejede více než 70-80km/h. Nerozhoduje, že jede třeba na H&D o obsahu 1600 a více.
Pro něj je vždy cesta cíl. Tedy nejedu zpravidla nutně někam, ale jedu proto, že jedu. Na chopperu se blbě jede rychle, jezdec sedí vzpřímeně a řeže do něj vítr /ti správní hardcore choppeři jezdí zásadně bez plexi štítku/. Navíc ty velmi drahý mašiny o velkých kubaturách mají většinou stejně omezovače. Některý dokonce už od 120 km/h /!!!/ V německu se dokonce některý mašiny, tedy choppery určitých kubatur podle tamních předpisů škrtí o dost kW dolů. Pokud si chci zvedat adrealin /event. rozbít hubu/, koupím si cesťák, nebo naháče.
6. Miluje svoji motorku, jako my Babetty. Každý škrábnutí chromu je pro něj jako by mu dřeli vlastní kůži. Proto nejezdí jako prase.
7. Neposmívá se jezdcům na chopperech malých kubatur /pro ně je to od 500 ccm dolů/ a těm co sedlají Babetty a pionýry, event Simály a jiné. Sám má v garáži takový žihadlo, který s láskou opatruje, jako svou velkou chromovanou mášu. Začínal totiž na malý motorce jako každej.
8. Neposlouchá za jízdy rádio /i když jsou poslední dobou bohužel i tací/. Bublání jeho "véčka" je tou nejkrásnější symfonií...
9. Jediná jeho hezká necnost je ta, že trpí na laděný a předvším "otevřený" laufy. Čím větší kravál, tím lépe. Jsem slyšet? Tedy jsem...
Vím to sám. Sedlám mimo milované Babetty také takový stroj, ale o velmi malém obsahu. Viz:
Nedávno při podzimní vyjížďce jsem zastavil na kopci nad Kácovem. Kochal jsem se výhledem do kraje. Pojednou burácení a dorazil maník na "Vyrážce" /Yamaha Virago 1400 s kardanem/ pozdravil a začal prohlížet můj stroj. Byl to sympaťák, hodili sme pokec. Říkám mu: Hlavně se mi neposmívej, že mám malou motorku. A vom na to: "Ty vole, kdo se posmívá. Je to dovopravdy pěkná mašina. A neboj se, vona vyroste"...