Vše kolem rychlosti - aneb jízda z větrem o závod...

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Vše kolem rychlosti - aneb jízda z větrem o závod...

Příspěvekod bmk » úte led 09, 2007 14:24:54

Samozřejmně by toto forum nebylo úplné,kdyby zde chyběli údaje prezentující rychlost našich strojů.Já osobně se musím přiznat,že když jsem ještě babku neměl a z auta jsem vyděl a předjížděl babetistu vždy jsem měl pocit,že to nejede,že se poluží,že slymák by byl rychlejší atd.Dnes už vím,že to neni zas až tak pravda a přišel jsem na to až ve chvíli,kdy jsem babku koupil,poprvé nastartoval a vyjel.Byla to totiž moje vůbec první jízda kde jsem nepotřeboval k řízení volant(mimo kola samozřejmně).Hned po prvních metrech jsem zjistil,že zdání klame a že i přes to,že babety jazdí relativně pomalu vlastně jezdí poměrně rychle a že i takto nízká rychlost bohatě stačí na zabití a že je to jen zdání.Prostě určitě mi dáte za pravdu,že z pohodlí osobního vozu to vypadá jinak.Na druhou stranu musím říct,že po poměrně krátké době jsem asi jako ostatní začal shromažďovat a vyhledávat informace o tom,jak z babety udělat tryskáč.První moje sklamání přišlo v okamžiku,kdy mi můj servismen jako absolutnímu laikovi zdělil,že jeho lákavá nabídka o převrtání válce a úpravy výkonu,kterou prezentuje na svých stránkách http://www.moto.krnov.net/ asi za 600 Kč,- se mně bohužel netýká,protože u babety to nelze provést.Vyřčeno třemi větami mně vyvedl z omylu,uvedl na pravou míru a mou touhu o zrychlení stroje charakterizoval rčením,že tam,kde přidáš jinde zase ubereš a že tryskáč s toho nikdy nebude.S tímto názorem se stotožnovala i většina návštěvníků Alešova fora a tak jsem na zvýšení rychlosti rezignoval.Dnes mám vlastně jen na předním kolečku o zub víc,protože vážím necelých 70kg a na síle a akceleraci není znát rozdíl po zmněně převodu.V konečné fázi mi tedy babka jede na 3/4 plynu 45km/h a ma maximum rovných 50km/h.Už jsem se smířil s tím,že rychleji to prostě nepojede a i tak si myslím,že to není rychlost,za kterou bych se měl stydět.

A jak to tedy fičí vám :?: :?: :?:
Naposledy upravil bmk dne úte led 23, 2007 12:11:07, celkově upraveno 1
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: Vše kolem rychlosti - aneb jízda z větrem o závod...

Příspěvekod luccas » stř led 10, 2007 18:59:30

Já mám na babette tachometr ke kolu ale nevím jaké mám nastavit ty počáteční údaje o kole. je ti nějaké čryřmístné číslo. No teď to mám tak abych tam naplný plyn měl 60km/h. ale skutečnost nevím :)
luccas
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod SETTY » stř led 10, 2007 21:04:49

do cyklo tachometra sa zadavaju udaje v milimetroch
SETTY
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod bmk » čtv led 11, 2007 9:55:06

jasně,změř si přesně obvod pláště a ten tam zadej.ciklo tachometr pracuje na principu součtů délek a počtu otočení délky,kterou tam zadáš.Podle toho převádí na rychlost i na ujeté km...
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod luccas » čtv led 11, 2007 18:11:26

a je jedno kam se umisti snimac?
luccas
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Woozie » čtv led 11, 2007 22:10:08

Toto sice nema moc spolocne s rchlostou ale: Dnes som sa bol po dlhsej dobe previest na mojom milacikovy (samozrejme babetta).Chodim jazdit za dedinu je tam asi 3km usek kde policajty asi este v zivote neboli.Musim ale prejst aj cez hlavnu cestu a to je vzdy o hubu ci zrovna nepojdu cajti (uz to par chalanov schytalo potom ako ich udal nejaky parchant z dediny).Sral som si to teda dedinou az som sa dostal k hlavnej ceste. Samozrejme zastavim a pustam auta a ked tu naraz vidim v dialke nejakych 2 nabuchanych motorkarov ako si to seru asi 110-130 na nejakych chopperoch. Stojim si pri ceste cakam kym prejdu, zdravim ich obvyklym motorkarskym pozdravom (i ked som mopedista,ja v tom rozdiel nerobim) a ta SVINA to strhla ku mne a prebzucala sotva polmetra odo mna,div ze mi neurvala predne koleso!!!! Taketo arogantne hovada vyslovenvene neznasam! Sakra maju nejake 2-valce 1000ccm a myslia si ze su bohovia na ceste! Slabsich motorkarov,pripadne mopedistov uplne ignoruju az nimi oprhuvuju! A to len preto ze maju mnoho tisicove vykone stroje. Ale to ze ma takmer zabili to ich ocividne netrapi....Takze clovek moze mat aku chce silnu motorku a predvadzat sa na nej, u mna si vzdy ziska uznanie hoci aj manik na Elektroskutri, ktori vzdy slusne odzdravi a sprava sa tak ako sa ma spravat spravny motorkar.
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Jenda » pát led 12, 2007 0:15:47

To neřeš, Woozie. To nebyli motorkáři, notabene šlechta mezi motorkáři, tedy čopraři. To byly zkurvený vymatlaný hovada. Ne každej, kterej sežene 250.000,- na pěknou motorku je motorkář.

Správnej čoprák:
1. Jede v obci vždy 50 podle vyhlášky. Ne že by byl posranej a žral vyhlášku, ale má ohled k ostatním a ví, že tam můžou vlítnout děti. Motorka za čtvrt melouna má sice kvalitní kotoučový brzdy a některý dokonce ABS, ale na dvou metrech ji ve 100km/h nikdo nezastaví. Leda betonový plilíř mostu, nebo zeď ...
2. Vždy ti odpoví na pozdrav, i kdyby si jel na elektrický koloběžce...
3. Nechová se jako namachrovanej kretén...
4. Pokud uvidí, že si v průseru, zastaví a pomůže ti, pokud to jde.
5. Když vyloženě nechvátá, nejede více než 70-80km/h. Nerozhoduje, že jede třeba na H&D o obsahu 1600 a více. Pro něj je vždy cesta cíl. Tedy nejedu zpravidla nutně někam, ale jedu proto, že jedu. Na chopperu se blbě jede rychle, jezdec sedí vzpřímeně a řeže do něj vítr /ti správní hardcore choppeři jezdí zásadně bez plexi štítku/. Navíc ty velmi drahý mašiny o velkých kubaturách mají většinou stejně omezovače. Některý dokonce už od 120 km/h /!!!/ V německu se dokonce některý mašiny, tedy choppery určitých kubatur podle tamních předpisů škrtí o dost kW dolů. Pokud si chci zvedat adrealin /event. rozbít hubu/, koupím si cesťák, nebo naháče.
6. Miluje svoji motorku, jako my Babetty. Každý škrábnutí chromu je pro něj jako by mu dřeli vlastní kůži. Proto nejezdí jako prase.
7. Neposmívá se jezdcům na chopperech malých kubatur /pro ně je to od 500 ccm dolů/ a těm co sedlají Babetty a pionýry, event Simály a jiné. Sám má v garáži takový žihadlo, který s láskou opatruje, jako svou velkou chromovanou mášu. Začínal totiž na malý motorce jako každej.
8. Neposlouchá za jízdy rádio /i když jsou poslední dobou bohužel i tací/. Bublání jeho "véčka" je tou nejkrásnější symfonií...
9. Jediná jeho hezká necnost je ta, že trpí na laděný a předvším "otevřený" laufy. Čím větší kravál, tím lépe. Jsem slyšet? Tedy jsem...
Vím to sám. Sedlám mimo milované Babetty také takový stroj, ale o velmi malém obsahu. Viz:

Obrázek

Nedávno při podzimní vyjížďce jsem zastavil na kopci nad Kácovem. Kochal jsem se výhledem do kraje. Pojednou burácení a dorazil maník na "Vyrážce" /Yamaha Virago 1400 s kardanem/ pozdravil a začal prohlížet můj stroj. Byl to sympaťák, hodili sme pokec. Říkám mu: Hlavně se mi neposmívej, že mám malou motorku. A vom na to: "Ty vole, kdo se posmívá. Je to dovopravdy pěkná mašina. A neboj se, vona vyroste"...
Jenda
Site Admin
Site Admin

Příspěvekod bmk » pát led 12, 2007 14:15:41

luccas píše:a je jedno kam se umisti snimac?

jasně..jde o to,že ty snímače počítají kolikrát se otočí kolo a je jedno v jaké vzdálenosti od středu.na to právě slouží ta míra coi tam zadáváš,takže ten snímač počítá pouze impulzy kdy se minou čidla a stím počtem otočení pak počítadlo pracuje ...
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod luccas » pát led 12, 2007 15:40:04

:D díky to sem potřeboval vědět.
luccas
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Rychlost

Příspěvekod Jurajc » sob led 13, 2007 0:07:18

Ahojte ja som mal problem babetka isla na plny plyn cca iba do 35km. Jeden fajn chalan mi poradil ufiknut z vyfuku. Najprv som tomu neveril aj pre istotu som si zistil cenu noveho ak by to nechodilo. Ked som to mal hotove a vyskusal som to neveril som ociam. Babetka sa rozbehla az na 50km a to som ju uz nechcel viacej tocit lebo uz pri ten 50 revala jak tur.
Tolko moja skusenost co sa tyka rychlosti.

Ak by niekto poznal v (SK) Prievidza a okolie nejakeho borca ohladom motora chcel by som poprosit ktory by sa pozrel pred novou sezonou ci je vsetko OK s mojim milacikom aby som mal kludne jazdenie do prace. Gufera a spojky som si sam vymenil, ale potreboval by som niekoho co sa vyzna v motore aby to skontroloval.
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod IGI » sob led 13, 2007 0:15:32

ako ufiknut? Z trubky od kolena, z tlmica bo co si s tym zrobil?

Inak, narazil som nahodou na stranku o zvysovani vykonu na Jawach 50ccm motoroch, je to http://www.jawa-place.wz.cz/ . ak chcete, cheknite
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Vyfuk

Příspěvekod Jurajc » sob led 13, 2007 13:56:09

IGI píše:ako ufiknut? Z trubky od kolena, z tlmica bo co si s tym zrobil?

ANO musim niekde najst ten obrazok potom ho sem dam, kde to bolo cele nakreslene. Vazne sa ta rychlost potom zlepsila.
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Re: Vyfuk

Příspěvekod Woozie » ned led 14, 2007 17:49:34

Este mi povedz kolko zube mas retazove koliesko ked ti to normal slapalo iba 35. Ja mam 11z a idem 40-45Km/h. Ale raz som sa hral z karbecom,nastavil som si bohatejsiu zmes a ta masina tahala 55!!!! na 11z koliesku. Tomu ja vravim vykon. Len potom som to dal naspat lebo to kurevsky zralo :(
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: Vyfuk

Příspěvekod Jurajc » ned led 14, 2007 20:58:22

Koliesko bolo origos mam 2 rychlostnu okrem tejto upravy som nic nerobil. Preco isla len 35 km to neviem. Bude sa asi musiet casom urobit vybrus.
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Rychlost a výfuk

Příspěvekod milda » čtv led 18, 2007 17:31:29

Zdravím všechny, chci se podělit s mým zážitkem. Ač mám svoji Babettku rád, mám ji spíše pro užitek než abych ji různě upravoval kvůli zvýšení rychlosti. Jezdím po rovině těch 45, max. 48 km/h a stačí mi to. Včera jsem z důvodu příšerného vzhledu vyměnil koleno výfuku a při výměně mně překvapilo že to nové co mi přišlo bylo asi o 10 cm kratší než původní. Říkal jsem si že asi šetří matroš, dnes se šidí kdeco. Montáž bez problémů, ale při jízdě přišlo překvapení . Babetta jela 55 km/h, to se mi předtím na rovince nepovedlo. Podotýkám že výfuk i staré koleno bylo celkem čisté, takže jediné co mě napadlo že je to tou délkou. Nemáte podobnou zkušenost?
milda
Globální moderátor
Globální moderátor

Další

Zpět na Motor