S Dell Ortom by som nešpekuloval. Babetta je robená na Jikov. A keď s Jikovom blbne, tak ho treba nastaviť a musí to fungovať. Ja mám Jikov, je nastavený správne ako z učebnice a preto by som ho už nevymenil za iný karburátor. Keď tam dáš Dell Orto, tak problém síce vyriešiš (možno) ale to bude drahé vyriešenie problému, keď namiesto nastavenia ktoré je zadarmo vyrazíš kopu peňazí za nový karbec. Veľmi neekonomické riešenie.
Poriadne by som sa zameral na karburátor. Rozobral ho do mrte, vyčistil v čistom technickom benzíne, vyfúkal stlačeným vzduchom. Pri skladaní by som si skontroloval veľkosť trysiek. Hlavná tryska je tuším 63 (0,63 mm) a voľnobežná 35. Tak by to malo byť. Ak sa mýlim, opravte ma, nechce sa mi to hľadať v dielenskej príručke. Ďalej skontrolovať ihlu na šúpatku. Má na sebe také zárezy do ktorých sa vkladá niečo podobné ako segerka. Tú musíš dať do druhého zárezu zvrchu. Ďalej nastaviť hladinu v plavákovej komore. Nemám nikdie v počítači žiadny obrázok (tu na webe je určite) ale skrátka keď karburátor otočíš plavákmi hore, tak by mali byť v jednej rovine ako sú trysky. No a potom treba nastaviť
bohatosť zmesi a voľnobežné otáčky. Nepopliesť. Nastaviť v tomto poradí. Vlastná skúsenosť. Osvedčilo sa mi, že s rozladeným voľnobehom sa bohatosť dá nastaviť, ale s rozladenou bohatosťou voľnobeh nenastavíš.
Inak
TU je môj návod na nastavenie karburátora. Je to druhý príspevok zvrchu.