Přispěju taky s radou jak odrezit nádrž. Dělal jsem to u obou Korad co máme v rodině a osvědčílo se to.
Žádně svěšování ani demontáž motoru z důvodu přístupu ke kohoutu nádrže není třeba. Nejprve demontuji kohout nádrže tak že
povolím matku a pomalu vytahuji kohout a opatrně při vytahování tahem k sobě ohýbám postupně trubičku i se sítkem. Po vytažení sítko odstraním a rovnou vyhodím. Jemná nečístota později může sítko znovu zanést a kohoutem bez sítka v pohodě projde a stejně před karburárorem bude zařazen palivový filtr - cena kolem 50 kč

je průhledný = dobrá kontrola stavu. Mírně ohnutou mosaznou trubičku kohoutu nechám tak jak je, na funkci to nemá vliv. Než ho zpět namontuji tak doporučuji vyčistit otvory příp. vyměnit gumičku (cena do 20Kč ). Je-li nádrž uvnitř hodně rezavá je nutné ji před odrezením několikrát vypláchnout aby se vyplavily všechny kousky rzi. Dále otvor zašpuntuji, vzadu odvzdušňovací plastový ventilek utáhnu a do nádrže naleju 2 lahve odrezovače s Taninem (ten tmavý ! cena cca 2x 85Kč). Teď přijde to nejdůležitější

Je potřeba odrezovač dostat do všech koutů nádrže. K tomu je potřeba jeden pomocník - postaví se za zadní kolo, já za přední. Zabrzdím přední kolo a kolega vysoko zvedne Korado za zadní teleskopy aby se odrezovač dostal až k nalévacímu otvoru. Pak já podobně zvednu moped za přední teleskopy. Několikrát zopakujeme, pak pro jistotu ještě otočíme na oba boky a střídavě prozvedáme. Nechám několik minut působit a pak celé znovu zopakuji. Korado je lehké takže to jde snadno.
Dále vypustím odrezovač ( pomůže mi trychtýř z PET lahve, který si přistřihnu na potřebný tvar ). Odstraním víčko i odvzdušňovák a nechám 1-2 dny vyschnout. Odrezovač vytvoří místo rezu jakousi ochrannou vrstvu. Pak pro jistotu vypláchnu benzínem. Následuje montáž kohoutu a hlavně palivového filtru.