Pavel píše:Jinak ještě by mě zajímalo, jestli jsi Jendo ty nebo někdo jiný vznesl nějakou stížnost na personál na Vápenkách?
O problému vím, hovořili jsme o tom s Kobym a dalšími. Mluvil jsem jako každý rok i s paní Kubíkovou před odjezdem a známky averze jsem nepozoroval. Celá věc je bezpochyby o tom, jak jsem již na Vápenkách říkal, že celý podnik (ostatně jako spousta jiných hostinských živností) nyní bojuje o holé přežití, díky zavedenému EET. To zcela rozvrátilo systém fungování celého RS a jistě nejen zde. A to musí být na fungování personálu poznat. Stačí trochu empatie a bylo to vidět, že pro majitele a personál selanka skončila. Ten rozdíl mezi minulými devíti léty a letoškem je přímo do očí bijící. Já pevně věřím, že se to snad usadí. S tím souvisí i mizerná kvalita piva (sice co by abstinent nemohu soudit), kdy jsou nuceni nyní brát pivovar, který jim dá nejlepší nabídku, tedy cenově. Z místních lidí tato provozovna nežije, na Vápenkách je pár místních, odkázáni jsou pouze na letní hosty a svatby. Ostatně můžeme počkat na konec srpna, jaký budou reference z velkýho motorkářskýho srazu, co tam v tu dobu bývá.
Jiná lokalita bude sice jiná lokalita (pokud takto bude položená) a taky jistě velký výběr nebude. Ale Vápenky už to nebudou. Zde jsme stále "nějak doma", jinde budeme skutečně už jen hosté.
Ostatně není problém udělat příští rok deputaci a přímo s paní Kubíkovou o problému pohovořit, pokud bude přetrvávat.
Jinak středočeský sraz je pěkný, těším se na něj, ale je středočeský, tedy pro přátele ze SR nevýhodný vzdáleností, často 500 km a větší.
Pravda, po zvedení EET se objevilo zdražení. A to všude. Ale to pořád není nic proti cenám v některých lepších kempech např. na Slapech, kdy ceny za chatku (o apartmánech nemluvě) jsou okolo 800,- peněz. Navíc se platí za pobyt, tedy přihlášení příslušné obci a asi 40,- za motorku/den. Tedy na Vápenkách se nutně podražilo také, ale zase je to jednou do roka. Dá se na to ušetřit. Pro mne jako plátce hypotéky a důchodce to taky nebyla žádná hitparáda. Ale nutno především myslet na to, co nám Vápenky daly, i za ta minulá léta včetně. To dobrý určitě převažuje.
Ostatně na Želivce to můžeme probrat podrobně, bude na to čas.