Na Babette mám 42 zubovú rozetu a vpredu 14 zubový pastorok. Chcel by som ešte trošku zvýšiť maximálku. Respektíve nie že by som sa chcel pretekať, komu Babetta najviac vytiahne, len by som chcel bežnú cestovnú rýchlosť posunúť trošku vyššie. Momentálne má Babetta maximálku 55 km/h a cestovnú rýchlosť 40-45 km/h. Vtedy ešte moc nereve v otáčkach. Chcel by som tú cestovnú rýchlosť posunúť aspoň na 50-55 km/h. Ono predsa len cez mesto keď idem 40 km/h tak v pruhu pre autá zavadziam autám a na krajnici zase mne zavadzajú cyklisti. No a týrať Babettu cez celé mesto na plný plyn je tiež na zaplakanie. Problém ale je v liatych diskoch. Rozeta pre liate disky má 5 dier, zatiaľ čo rozeta pre vypletané ráfiky má 6 dier. A ako isto viete na Babettu s liatimi diskami je len jedna rozeta a to 42 zubová. Možnosti mám v podstate tri:
1: Vzdať sa hliníkových diskov a dať vypletané ráfiky a teda použiť 35 zubovú rozetu - neprichádza do úvahy. Svojich liťákov sa nevzdám
2: Zobrať 35 zubovú rozetu a vrtákom na nerez (obyčajný vrták si ani neprdne) navrtať "nové" diery pre liťáky - obávam sa ale hádzavosti. Nerád by som si niekde namlel zobák. - EDIT:No a prd z toho. Pozerám na fotky a na 35 zubovej rozete by som ani nemal kde navrtať nové diery. Chýba materiál.
3: Najmenej reálna možnosť - nedá sa niekdie podpultovo zohnať 15, alebo 16 zubový pastorok dopredu?
Čo by ste doporučili? Sú aj iné možnosti? Samozrejme viem že najlepším zvýšním cestovnej rýchlosti je kúpiť silnejšiu motorku, ale kto zase má tlačiť 100 kilovú kravu hore schodmi v paneláku? Babetta je do paneláku úplne super. Tú človek vytlačí aj hore kolmou stenou (myslené ironicky)

.