Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Elektroinstalace B207, B210 a ostatních Babett, alternátory, světla, bouchání žárovek, kabeláž, úpravy, závady...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod melkin » ned říj 17, 2010 18:05:44

Nazdar,
babeta jezdí normálně, ale ve zvýšených otáčkách při zapnutých světlech tak každý tři až čtyři sekundy vynechává zapalování. Když jsou světla vypnutá tak motor drží stále otáčky. Nejlíp je to znát když mám babetku na stojánku, držím plyn a zapnu světla - to pak začne motor vynechávat. Je to cívkou nebo tyristorovou jednotkou?
Babetta 207.500
Uživatelský avatar
melkin
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 80
Registrován: pon zář 13, 2010 19:52:33
Bydliště: Pardubice

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod Starec » ned říj 17, 2010 20:38:57

Zvykne to robiť zlá sviečka, nestíha, ale vo väčšine prípadov je to indukčná cievka. Premeraj, prípade na skúšku si požič.
2010-10-17_203624.jpg
2010-10-17_203624.jpg (15.8 KiB) Zobrazeno 4471 krát
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Uživatelský avatar
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1480
Registrován: pát čer 15, 2007 23:40:00
Bydliště: Slovensko-Ratková

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod butan » úte říj 19, 2010 9:38:22

Zkontroluj kam je přivedená 1 ze zapalování. Správně musí jít přímo na kroužek s póly magneta. Nesprávné je pokud je 1 ukostřena na rámu.
Lubor
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 902
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod melkin » úte říj 19, 2010 18:20:33

Proměřil sem cívku, obě hodnoty byly tak jak mají být. Bylo to svíčkou, což mě štve, protože byla nová, najel sem na ní asi 50 km. Dal sem tam starou svíčku a je to bez problémů. Díky za rady.
Babetta 207.500
Uživatelský avatar
melkin
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 80
Registrován: pon zář 13, 2010 19:52:33
Bydliště: Pardubice

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod butan » stř říj 20, 2010 7:11:54

No ale ona ta svíčka nemusí být špatná, vyzkoušej ji znovu s novýmým tyristorem, nejlépe s integrovanou indukčkou. (ten má v sobě násobič, a dává trochu delší jiskru).
Jám mám jedno tohle zapalování navíc, udělalal jsem si k němu kráté reduční kablíky z kulatého fastonu na plochý, takže se dá snadno zaměnit s původním zapalováním. Jestli máš ve své 207 ještě původní zapalování, tak bych ho skoro vyměnil rovnou.
Lubor
Naposledy upravil butan dne stř říj 20, 2010 9:39:31, celkově upraveno 1
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 902
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod Starec » stř říj 20, 2010 8:28:00

melkin píše: Bylo to svíčkou, což mě štve, protože byla nová, najel sem na ní asi 50 km. problémů.

Z toho si nič nerob, je to bežná vec. Ja som nie raz po oprave, vlastne vždy dával novú sviečku, samozrejme som Babču musel aj odskúšať a neraz sa mi stalo, že sviečka nevydržala ani takú 500 m až 1000 m skúšku, alebo sa mi zákazník z polcesty vrátil a sviečka bola v háji. Čo radi butan je síce pravda, ale podľa mňa zbytočnosť, veď sato nestáva každý deň.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Uživatelský avatar
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel
 
Příspěvky: 1480
Registrován: pát čer 15, 2007 23:40:00
Bydliště: Slovensko-Ratková

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod melkin » stř říj 20, 2010 15:55:31

Tyristorovou jednotku mám ještě původní, pochybuju že ji předchozí majitel měnil. Sice tam je od toho roku 1982 kdy ta moje babča přišla na svět, ale snad to nevadí. Ona zas nemá tolik najeto, teď nějakej 7400 km. Uvidíme co se vyvrbí dalšího....
Babetta 207.500
Uživatelský avatar
melkin
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 80
Registrován: pon zář 13, 2010 19:52:33
Bydliště: Pardubice

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod butan » stř říj 20, 2010 16:25:46

Původní zapalování je zalité v takové divné asfaltové hmotě. Časem ta hmota popraská, a to i když nejezdíš, zvlhne to a kondenzátor začne mít svod. Unvnitř je použitý holý kondezátorový svitek bez vlastního obalu. Použit je tam tryristor KT505, který je poddimenzovaný. Já bych ho rozhodně zkusil vyměnit. Myslím že ta nová "špatná" svíčka ti s novým zapalováním pojede, a vyhneš se i dalším problémům se zapalováním.
Lubor
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 902
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod melkin » stř říj 20, 2010 19:22:43

OK, až se k tomu dostanu tak koupím novou tyristorovou jednotku a vyměním. Zatím to jede bez problémů.
Babetta 207.500
Uživatelský avatar
melkin
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...
 
Příspěvky: 80
Registrován: pon zář 13, 2010 19:52:33
Bydliště: Pardubice

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod laacco » úte říj 26, 2010 23:06:46

caute ten problem som mal aj ja ze som mal novu sviecku a odisel som nanom asi 5 kilometrov a sviecka fuc a ked som dal naspet stau sviecku ide ako sip
Uživatelský avatar
laacco
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 279
Registrován: sob zář 11, 2010 10:49:45

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod martin110r » stř říj 27, 2010 18:03:29

Tak si premeraj zapaľovanie. Hlavne sa neopýtaj ako to máš merať a kde nájdeš hodnoty. Je tu o tom písané nespočetne veľa razy.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
Uživatelský avatar
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně
 
Příspěvky: 2125
Registrován: stř črc 15, 2009 20:55:39
Bydliště: Liptovský Mikuláš

Re: Pří zapnutí světel vynechává motor - typ 207

Příspěvekod Citr0nik » stř úno 02, 2011 22:41:58

podobny problem my vynechavala a to tam bola N17C a to uz nejake tie roky ... a potom som sa pozrel na tyr. jednotku a bola praskutaa asi teplotou ... ale fungovalo .. oblepena izolackou :D (predchadzajuci majitel riesil) a potom mi tam cvrkla voda a bolo to v haaji ... tak som kupil celu jednotku a uz to akosika ide ... :) ale kabelaz bola nejako zaujmavo prerobena ... :shock:
Citr0nik
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 614
Registrován: ned led 30, 2011 19:14:35


Zpět na Elektrika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník