bodaj by aj nie karbik dva mesiace nasuchu a kym si potiahol benzínu atd atd samozrejme benzín z olejom som do válca strekol striekačou dopredu chcelo to trochu zdvihnúť otáčky a potom to už šlo potom hodinu a pol na volnobehu to brblalo nadstavil som ventilátor nech to ofukuje a ani sa to neprehrievalo potom som sa trochu odviezol začala štrajkovať dvojka natieklo tam trochu oleju z prevodovky rozobral som to vymenil O kružok odmasnil poskladal a fičalo to dalej dokopy dnes 11km najazdenych ved bol pekný čas ,,teplučko,, (cca 10°C) ale dalo sa až nato že pred činžiakom mi nanu jeden kkt nacuval nevydel ju v spätnom verdikt dosť zohnutý stojan ktorý mi povedal ze to vyrovnám streknem a je to dobre nech sa paci demontoval som mu ho a hovorim siedme poschodie Patyla tento týžden to čakám a vypítal som si preistotu ešte jeho číslo a opísal ŠPZ a ma to chalan ... ked to nespraví alebo neprinesie čo ja sním narobím jeeej
kubo HC: Dúfam že máš na Babette zaplatenú zákonnú poistku. Lebo ak nie, tak chlapík nebude mať problém ak ti stojan neopraví, ale problém budeš mať ty pokiaľ došlo k spôsobeniu škody na jeho aute. Výsledok je ten že ešte mu ty zacvakáš náklady na opravu a nie on tebe.
Startuje skoro v cajku. Potřebuje párkrát protočit, než to chytne. Akorát se mi v zimě sem-tam nezabírá volnověžka v zadním kole, takže sem si málem nabil tlamu
Babetta 210, rok výroby 1985, nalítáno přes 13kkm, mrtě mašina - více zde
Martin poistku mam samozrejme ale my sme ani nič nespisovaly je to sused takže tak a mimochodom včera večer mi ho priniesol už vyrovnaný zavarený ešte ho poriadne obrúsim a streknem a ked už ho mam dole tak ešte dole navarím tie plechy aby to sedelo na vačšej ploche a bolo zadné koleso vo večšej výške lebo pri štartovaní mi mierne škre o zem ... a ešte jedna otazka aby som nemusel zakladať novú tému pri jazde teras ako mam motor v zábehu mi vnom niečo cengá a zvoní je to normálne pri zabiehani ložisiek a celkovo nového motoru tak som zastavil nechal to vychladúť 20minut a šiel dalej aj tak to cengalo bol to skoro taký ostrý zvuk ale ako som prišiel pred garáž tak to nerobilo alebo aspom som nepočul a to bol zohriaty motor tak tesne do vrela že 5sek. už som tak ruku neudržal Dolly tak to treba spraviť lebo naozaj hodíš papulu
takže už mám najzdených 100 zábehových km a štartuje to uplne super ! dnes ráno tlačím babettu z garáže a tak som skúsil trochu rýchlejšim krokom spojka zopla raz pretočilo motor bez sitiču a ešte ani benzín som nemal pustený a ono to chytilo a držalo bez sitiču vpohode a ako som šiel zo školy prídem odomknem pustím benzin sitič som nedával kopnem a chytilo vpohode potom som trochu pobrnal naplyn lebo to bolo studene a už to vpohodičke držalo
Necakal som ale na to ze bola odstavenaa v garazy kde je skoro teplota ako vonku .. a bola odstavena 2-3 mesiace .. tak som ju len tak sel pred 3dnami skusit nakopnut .. hned rano .. bolo tusim okolo -10stupnov ... karbec zaroseny ale chytla hned na prvi krat ,bez sitica ... to som necakal
Ja mám Babetu vonku celú zimu lebo v garáži nemám na ňu miesto.raz týždenne hu naštartujem a nechám trochu zohriať.neviete mi poradiť ako dlho hu mám v zime pred jazdou zohrievať?
je to dvojtakt tomu neublížiš ... zohreješ ju len tak aby ti proste nevynechavala išla plynule do otáčok a hotovo sadneš ideš ... neviem naštartuješ trocha pobrnkaš na plyn na stojane tak minutku a hotovo ja to robim tak naštartujem necham brblocať na volnobehu natiahnem prilbu rukavice a hotovo ide sa
Mám 225ku bábu, takže opravdu můžu říct, že nastartuje na nakopnutí . V zimě rád dovádím na sněhu, takže mám vyzkoušené že studené starty v mrazech jsou supr. Používám natural 95 a polosintetický olej prosint.