Ztráta výkonu

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Ztráta výkonu

Příspěvekod galaher » čtv kvě 12, 2011 7:50:12

Starec děkuji za foto a rady.Bábu jsem opět rozebral.Mám čas než bude nový výbrus a trochu prozkoumával,proto to video.Chci aby byla na 100% v pořádku a už mě nepřekvapilo něco závadného.Poměním vše co je již nepoužitelné a zničené.
To ozubené kolečko bylo jasné od začátku co jsem ho spatřil,že je na prd.Pružinky jsem si nebyl jist,ale aby jedna byla delší než druhá to asi ne.. :D Jen pokud se podíváš na video o sestavení zadního kola jsem vedle jak ta jedle.Již jsem se zde na foru na to ptal,ale pokud ho sestavím podle manuálu a dotáhnu na rámu,tak má mírnou vůli chodit do boku a ještě píská.. :x .Sousedova babetta má zadní kolo bez vůle a lechce se otáčí.Byl jsem u nás v prodejně moto dílů a měl jsem sebou i obrázek zadního kola,kde bylo zobrazeno sestavení a chtěl jsem vše co tam patří a paní za pokladnou mlela něco,že se to již nedělá podle tohoto manuálu,ale je to poněkud jinak.Tak nevím.Pokud přidám ještě jednu podložku stejné velikosti jako jsou ty ostatní na tu trubku u cvrčka,tak je to OK.Ale dle manuálu tam nepatří.

http://galaher.rajce.idnes.cz/mm/#19.jpg
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod Duro » čtv kvě 12, 2011 8:45:52

galaher, potvrdili sa moje slova - to, na co upozornil Starec, som si zbezne pozrel a je to tak - ten majitel velmi dobre vedel, preco to predaval. Myslim, ze do nej budes musiet vrazit viac, ako len tisicku a popri tom treba dat pozor aj na kvalitu kupovanych dielov ... niekedy aj starsi ale z prvovyroby bude lepsi ako novy neisteho povodu.

Nuz, zaplatil si novacikovsku dan, skoda, ked si ju bol kupovat, pomohol by Ti niekto znaly problematiky. Ale po bitke je, samozrejme, kazdy generalom /aj ja :oops: /.

P.S. Skoro sa mi nechce verit, ze si opravoval uz 16 aut ...
Babetta 207 ... co k tomu dodat ?!
Duro
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » čtv kvě 12, 2011 9:30:44

Dúfam, že si nerozhodil aj motor. Pýtam sa preto, lebo len tak ma napadlo, že keď si to mal rozhodené či si skontroloval v akom stave máš ložiská na kľukovke. Lebo ako sa postupne zisťuje, fakt si nekúpil najlepšie, bývalí majiteľ asi na to kašľal a je dosť možné, že budeš mať aj tie ložiská v čude, tak kým ti to stojí aby si mal čo robiť. :wink: Je to iba moja domienka, budiž by boli v poriadku.

K tomu zadnému kolesu:
2011-05-12_082409.jpg
2011-05-12_082409.jpg (61.18 KiB) Zobrazeno 4978 krát

Ešte k tomu chodeniu z boka do boka. Nemáš na tom kolese takzvanú osmičku. Poriadne to skontroluj či ráfik nie niekde narazený, môže to aj preto robiť.

Hm - škoda že bývam tak ďaleko, však tá Karviná zas tak ďaleko nieje, ale máš fakt smolu pred pár rokmi som bežne buď tam chodil raz za mesiac, alebo ešte častejšie tade prechádzal. Takže smola ako hrom, mal si už vtedy kúpiť babču, teraz by si bol bez problémov. :P
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod galaher » čtv kvě 12, 2011 15:21:30

distanční pouzdro tam je.Tu druhou trubičku co je na obrázku jsem dal větší o 3mm.Ta trubička co jsem označil vystupuje ven asi o 0,5 cm a opírá se o vydlici.
Dnes jsem opět rozhodil motor na půl.Ložiska vypadají OK...stějně je vyměním není to zas,tak velká položka.Dá se to udělat v domácích podmínkách jak jsem viděl někdo to náhřál a vložil nové.Jak dostat ven ty staré ? Také stejným postupem ? A nemusí se centrovat.Stačí je pouze uložit do pouzdra.
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod galaher » pát kvě 13, 2011 17:48:18

Přidám foto starých přužinek + nové a staré rozety a nové.. :D
Přílohy
IMAG0017.JPG
IMAG0017.JPG (203.8 KiB) Zobrazeno 4958 krát
IMAG0016.JPG
IMAG0016.JPG (157.99 KiB) Zobrazeno 4958 krát
Černá Bába 210 r.v 83
galaher
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod Dave842 » pát kvě 13, 2011 17:49:09

Pěknej rozdíl.. :D
Babettář Dave!
Dave842
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod martin110r » pát kvě 13, 2011 18:38:18

Pekné to primárne koliesko. Môžeš s ním drevo píliť :lol: .
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Starec » pát kvě 13, 2011 19:52:18

Ako som už písal, podľa videa, tak aj rozeta ( to čo máš na zadnom kolese) je poriadne vyťahaná a reťaz bude tak isto.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Předchozí

Zpět na Motor