Motor v zabehu ako nastaviť karburator ?

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Motor v zabehu ako nastaviť karburator ?

Příspěvekod shaggy777 » pon čer 13, 2011 21:39:57

babeta dostala nový piest výbrus piestne krúžky a podobne opravy (dakujem martin110r) babeta po naliatí benzínu zriedeneho 1,25 sa krasne rozbehla a vrčala asi tak 40 min na mieste ale neviem presne nastaviť karburator ako by to malo byť zdalo sa mi že troška to prskalo olej z výfuku a teda si myslím že je zmes asi bohata ale neviemči má byť radšej viac alebo menej. Za odpovede dakujem. Čoskoro pribudnu aj fotky v sekcii "vaše stroje"
shaggy777
Více pokročilejší...

Re: Motor v zabehu ako nastaviť karburator ?

Příspěvekod martin110r » pon čer 13, 2011 21:55:58

Ak chceš, môžem dakedy dobehnúť. Pokiaľ je karburátor rozobratý, tak samotné nastavenie vrátane výšky hladiny mi zaberie dve minúty. Pokiaľ je v zloženom stave na Babette, tak je to cca na polhodinku (demontáž+rozobratie+nastavenie+zloženie+spätná montáž). Inak keď som motor robil, tak si sviečku mal čiernu, čiže určite by to chcelo nastaviť.

Inak v skratke ak by si to chcel nastaviť sám. Plavák nastavíš podľa obrázka. Keď otočíš karburátor hore plavákmi, tak plaváky musia byť v jednej rovine s emulznou trubicou. Emulzná trubica je to, v čom je zašrobovaná hlavná tryska (63). Následne si šrobkou bohatosti zmesi (na druhom obrázku označená písmenom B) nastav 1 až 1,5 otáčky od dorazu. Podľa potreby dolaď voľnobeh (šrobka označená písmenom V). Samozrejme karburátor sa nastavuje pri motore zohriatom na prevádzkovú teplotu.

Obrázek Obrázek

Ak by ťa zaujímal podrobnejší článok na nastevenie karburátora, tak klikni tu.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod shaggy777 » úte čer 14, 2011 19:35:18

dnes som to skúšal babeta radí aj dvojku ale dlhšie trva ked preradí nechcem to moc vytočiť kedže sa to nema karburator som nastavil ale aj tak neviem či je to ešte dobre
shaggy777
Více pokročilejší...

Příspěvekod martin110r » úte čer 14, 2011 20:05:23

No radiacu spojku som ti dával novú, čiže to ešte potrvá, kým si to sadne a bude radiť normálne.
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Zpět na Motor