Pánové díky za pomoc,kalafuna s kombinací práškového cukru zabrala (ale jen dočasně) - po chvíi šlapání jsem stroj nakopnul - nechal chvíli běžet - poté jsem ho zhasnul,další start byl na první šlápnutí,potom ještě několikrát.Na stojanu všechno v pořádku - přidám plyn Bába jde do otáček - zadní kolo se roztočí,pohoda

.Když jsem jí sundal ze stojanu,nasedl a chytl za plyn že jí pujdu projed tak milá Babettka šla pěkně do otáček ale ani se neodlepila z místa

.Následně jsem to zase celý rozdělal abych se mrknul jestli to neklouže někde na rozběhových nebo řadicích čelistech,všechno se zdálo v pořádku - znovu odmaštěno a skompletováno.Další nastartování se už nekonalo znovu začal stejný problém tak jak jsem uvedl už na začátku této diskuze.
Zjistil jsem že pokud při šlapání přitlačím na ozubený buben (vpravo) tak se řemen zastaví a řadící čelisti stále v bubnu prokluzují,a to i při intenzivním šlapání,to by vysvětlovalo proč se rozběhový-starovací buben správně neroztočí když je svíčka zašroubovaná a ve válci je tím pádem větší tlak.
Nebude tedy třeba půlit motor? a hledat chybu někde u volnoběžky - předlohové hřídele nebo hnacím a hnaném kole?
Taky jsem si všimnul že i přes nové gufero velké řemenice protéká olej,i když teď Bebetta není v pohybu tak za 24 hodin pod převodovým řemenem je malá loužička oleje.
Opět předem díky za každou radu.