Hansi: ja som sa ťa nepýtal či tam máš oleja dosť, ale či ho tam nemáš náhodou veľa. Výrobca síce odporúča olej po kontrolný šrub, ale z praxe je zrejmé, že niekedy menej je lepšie ako viac. Takže ak si odpustíš toľko oleja aby ti ledva vytekal cez kontrolný šrub a ešte potom trocha nahni babču a nechaj ešte trocha odtiecť, tak asi štamperdlík.
Neboj nič sa jej nestane. Zároveň aby ti nevznikal v prevodovke pretlak, musíš mať ovzdušňovaciu dieročku čistú, nezapchatú. Tak to skontroluj. Na niektorých typoch máš ovzdušňovaciu dierku na šrobe čo zatáčaš do nalievacieho otvoru a ak ju tam nemáš tak hľadaj hneď vedľa na ľavo v bloku od alternátora, ako je nosník statoru. Ak budeš meniť guferá, tak sa riaď ako ti napísal
martin110r ovšem ja by som odporúčil vymeniť obidve, to jest pod ozubeným bubnom i v ňom + O krúžok.
PS: ešte jedná rada. Nedrž nové čeľuste v krabičke, ale ich tam nahoď, tie staré si nechaj na rezervu z núdze, lebo iste budú už na nich nasiaknuté obloženie a môžeš ti tam nato dávať čo len chceš, po pár kilometroch aj tak budú znova šmýkať.
Preštuduj:

- PB090014.jpg (226.03 KiB) Zobrazeno 2116 krát