Rady pro GO_Zlomeny zub a jehlovy valecek

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Re: Rady pro GO_Zlomeny zub a jehlovy valecek

Příspěvekod legendaryboy » pon lis 07, 2011 16:52:52

Vymenil jsem vse co se pokazilo, trochu s problemy, neco se mi rozkutalelo, apak jsem to pri skladani postradal. Ale tesnenici o-krouzek na hnaci hrideli tesni kupodivu i bez kovoveho krouzku... :roll: jak ho koupim dam ho tak radeji zpatky. :lol:
Motor slape akorat sem tam pozlobi. napr. jedu do kopce plny ceres a najednou motor ztrati tah a prakticky chcipne. nechcipne naraz ale pomalu zacne skytat, prepnutim na rezervu a rozslapanim se to behem par minut vyresilo, naskocil, takze jsem usoudil ze by to mohl byt zase rez-bordel v nadrzi, ktery mi ucpava ventil pod nadrzi. pac mozna ze ethanol:benzin vice nabotnava tesneni ventilu a ten je pak nachylnejsi na ucpani drobnym rezem co mi odpadne v nadrzi. Bordel v karburatoru je malo pravdepodobny protoze mam filtr za ventilem. Nainstaloval jsem filtr do nadrze a uvidime treba to vyresi. Dale se mi po najeti 150 km objevil dalsi problem. Zasekava se mi plynove lanko. Povolenim plynu do vychozi polohy vyskoci konec bovdenu z dirky na riditkach coz ovlivni pri pristim otocenim beh na volnobeh i pri jizde. Zvysuje to otacky na volnobeh. Premyslim jak to vyresit estli je to tim ze mam nad karburatorem lanko ponekud ohnute, ted me napadlo ze to muze byt vytahanim lanka, takze nic jineho nez vymena asi nebude ucine reseni. Mozna zkusim podlozit ci upevnit zasprajcovanim bovden v rukojeti aby takto hloupe nevyskakoval, nad karburatorem to mam vytocene na max. Jinak jsem s babetou spokojen. jezdi i na ethanol-benzin cca 1:1 a porad to ma slusny vykon takze 3% kopce s rozjetim davam za 2, jinak na benzin bez lihu i 6% stoupani kdyz se zadari. :lol:

Jo do prevodovky jsem po oprave nalil misto husteho prevodovkoveho oleje olej motorovy, ktery je celkem ridsi asi jak 30% smetana. Cetl jsem ze by to mohlo byt lepsi pro volnobezku, ale nevim jak se na to budou tvarit loziska ci kolecka? Na zimu se ma davat ridsi rikaj.

Navic jsem si vsiml ze kdyz vyhodim rychlost a tlacim babetu tak mi v prevodovce neco rachoti. Doufam ze to nebudou loziska?
legendaryboy
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Předchozí

Zpět na Motor