Jak to tedy je

Jurajc píše:Podla mna je to asi tak pokial plynom nesekas na plny hned od zaciatku a ked sa rozbiehas. Do kopca mas plynuli tah nie su zamastene spojky myslim si, ze tym ich prave setris. Ked tomu utnes hned nazaciatok tak tym prave robis najvacsiu zataz. Moj rozbeh je jemnucko pridas a ked sa dostanem do otacok tak uberem a jemnucko potom zase davam plyn. Je pravda, ze tom mam z kopca a nepotrebujem rozbeh po rovinke. Minuly rok som menil vsetky spojky aj startovaciu. Pred zimou som to mal rozobrane a obe sa drzia zatial super. Horsie je na tom startovacia. jedna je trochu v rozsteku odlomena. Neviem cim sa to stalo asi nekvalitny matros. Na funkciu to nema zatial vplyv. Pritom sa rozbieham z kopceka
Je to moj milacik do prace a preto ho setrim
bmk píše:Jurajc píše:Podla mna je to asi tak pokial plynom nesekas na plny hned od zaciatku a ked sa rozbiehas. Do kopca mas plynuli tah nie su zamastene spojky myslim si, ze tym ich prave setris. Ked tomu utnes hned nazaciatok tak tym prave robis najvacsiu zataz. Moj rozbeh je jemnucko pridas a ked sa dostanem do otacok tak uberem a jemnucko potom zase davam plyn. Je pravda, ze tom mam z kopca a nepotrebujem rozbeh po rovinke. Minuly rok som menil vsetky spojky aj startovaciu. Pred zimou som to mal rozobrane a obe sa drzia zatial super. Horsie je na tom startovacia. jedna je trochu v rozsteku odlomena. Neviem cim sa to stalo asi nekvalitny matros. Na funkciu to nema zatial vplyv. Pritom sa rozbieham z kopceka
Je to moj milacik do prace a preto ho setrim
Právě o tom jsem taky četl,že je dobré se naučit jakoby odhadnout kdy má dojít k přeřazení a mírně ubrat plyn,aby rychlost nepřeřazovala při plném zatížení.I když dobrá spojka by měla řadit i v plném zátahu a měla by držet poměrně dlouho i do kopce.U nás je silnice na Cvilínskou rozhlednu a podle toho se dá perfektně poznat jak na to se spojkama si.Takhle to má odskoušený můj servismen a když tam přijedu,že mi kloužou spojky a nebo mám s nima nějakej problém,tak mně vyšle tam.Musím si přesně pamatovat v jakém místě řadí a podle toho on je schopen mi říct v jakém jsou stavu a jak dlouho ješttě vydrží.Je to dobrá pomůcka...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků