Starec píše: Po tretie, na stingu je hlava a valec rovnaká ako na typoch 210 až 225.
rovnaká, ale na první pohled dost odlišný
vitek114:Taky bych chtěl nějaký sehnat, zajímá mě hlavně jak silný je odlitek kolem vložky. Pan Havelka mi řikal, ať se k němu přijedu kouknout na ten válec, ale už je to půl roku a ještě jsem u něj nebyl.
ja sem tam byl dneska sice on tam nebyl ale mluvil sem s Kaprálem ten jezdi také babetty special ma ten válec ukazal mě ho a je to fakt mazec,povidal že ten válec se těžko schání on ma 4 parchant tak si udělej čas a přijed pokecame třeba ti něco ukaže proda poradi
mohli by ho poláci začít vyrábět. Sice by kanály nelícovali a rozměry plůs mínul milimetr ale na úpravu to nevadí. Já bych si ten válec nechal odlít, ale dávat 10tis za formu, když bych víc jak 5 kusu nedělal se mi nechce.
ten čas je problém až se zhorší počasí, tak budu mít víc volna, tak pak bych mohl někdy přijed
Valec aj hlava valca pre STING boli iné ako na M-210. Mal sa vyrábať už len tento typ valca a hlavy. Boli tepelne stabilnejšie a táto termická skupina mala aj väčší výkon z dôvodu iného tvaru spaľovacieho priestoru. Na valci boli závrtné skrutky so závitom M6 s väčším rozstupon na saní aj na výfuku. Dá sa však nahradiť pôvodným valcom a hlavou, len treba na prírube sania a výfuku upraviť otvory tak, aby boli bližšie k sebe. Nejaké valce a hlavy na STINGA som videl v STINF 2000 s.r.o. v Kolárove ešte vlani okolo septembra. Skúste sa spýtať tam.
díky za info o válci Do STINF 2000 s.r.o. jsem už psal s sobotu, zatím čekám na odpověd. Zeptal jsem se i jestli nevědí, kde jsou původní formy na odlívání
Naposledy sa odlievali valce a hlavy na STING vo firme Sachsenring Tatry v Matejovciach. Formy ostali podľa dostupných informácií vo firme Sting s.r.o.