Plovák karburátoru

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Plovák karburátoru

Příspěvekod Vtomas » ned led 22, 2012 9:26:38

Ahoj,

chci se zeptat na seřízení plováku. Tady na foru sem našel návod jak seřídit plovák na správnou hladinu benzínu....a tak jsem nastavil, ale řekl bych, že to dává málo benzínu a to vycházim z toho, že motor na volnoběh krásně klape a jde i do otáček, ale po čase jako by se začal dusit. Uberu a zas klape a neustále dokola.

Babettu jsem koupil od jednoho né moc technika a od té doby co jí vlastnim tak defakto neustále servisuju. Tenhle problém se sem tam projeví. Nastavení karburátoru: jehla 2 zážez, šroub bohatosti cca na 1,5 otáčky, plovák je bez deformací, hladina je správná (plováky zároveň s emulzní trubicí)

....ale co se mi nelíbí tak je to, že mi přije jedna "packa" co drží plovák víc přihlá než druhá...tzn...zrovna ta která zavírá ventil přívodu benzínu (packa je od uchycení mírně do oblouku)

chci se zeptat jestli někdo nemá fotky jak má vypadat plovák po domontáži nebo aspoň potřebuju radu jestli obě "packy" plováků mají být rovné...

moc dík
Vtomas
Začátečník...

Re: Plovák karburátoru

Příspěvekod marty207 » ned led 22, 2012 11:01:59

podla mna maju byt symetricke...
Babetta 207.500, červeno-čierna
Babetta 215.021 (prerobená na 225, nakopávačka), r.v.: 1990, tmavá zelená
marty207
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Vtomas » ned led 22, 2012 11:57:38

je mi to jasný, že obě packy musej bejt rovnaké :-D...nemáte někdo fotku. Jde mi i o sklon celejch pacek od uchcení (...ale to myslim, že doženu přihnutím na správnou hladinu plováku)
Vtomas
Začátečník...

Příspěvekod PetrT30 » ned led 22, 2012 18:40:14

chci se zeptat na seřízení plováku. Tady na foru sem našel návod jak seřídit plovák na správnou hladinu benzínu....a tak jsem nastavil, ale řekl bych, že to dává málo benzínu a to vycházim z toho, že motor na volnoběh krásně klape a jde i do otáček, ale po čase jako by se začal dusit. Uberu a zas klape a neustále dokola.

Hele - zkus zhasnout světla. Ne nedělám si prdel. Mě se to takhle také projevovalo (jako by docházel benzín) a nakonec byl problém v elektrice (indučka+tyristor).
- B@BeTT@ 210 moje
- B@BeTT@ 207/500 moje =prodaná=
- B@BeTT@ 210 renovace
- B@BeTT@ 207/300 renovace
PetrT30
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Garcia007 » pon led 30, 2012 19:13:21

... neviete mi poradit ... ja mam azse taky problem ze ... ked je zimny karbec a motor tak mi z karburatora ked sa pusti benzin netecie ... ale akonahle sa motor aj karbec zohreju tak mi po vypnuti motora z karburatora zachvilku zacne tiest som z toho zufaly newem co mam robit ... ci je zle nastavena hladina ale keby bola zle nastavena tak mi tecie aj pri zimnom nie ? ...
Garcia007
Více pokročilejší...

Zpět na Motor