Vše kolem rychlosti - aneb jízda z větrem o závod...

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Příspěvekod IGI » ned led 21, 2007 21:03:31

no woozie, si ma pohol :lol: ....myslim, ze najblizsie aj ja kuknem na ten vyfuk este raz........ co tak zrobit do veka viac dierok???.......ale bez srandy, musim sa na to zblizka pozriet, bolo by to pekne ozvlastnenie.........to by som uz mal predbehnut kazdeho skutristu........chudaci oni, budu doma plakat.......ale ne moj problem, mali sa vykaslat na tie japonske hluposti a kupit "Babettu= Legendu cesko-slovenkeho motoristickeho premyslu!!!"
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod tomingo » ned led 21, 2007 21:23:16

igi, kebyze su to japonske skutriky, to by bola ina kvalita! lenze to su vsetko cinske jednorazovky. pokial to ide, tak je to pekne. lenze pride porucha a si odpisany, mozes to dat rovno do srotu, lebo suciastky nezozenies. a zaujimal by ma este rozdiel medzi predajnou a vyrobnou cenou. babetta rulezzz!!! 8)
tomingo
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Vyfuk!!!

Příspěvekod Jurajc » ned led 21, 2007 21:40:00

Pozor to co som poradil je iba skratenie rurky. Ten znamy nic ine nekazal ziadne vrtanie vacsich dier, alebo zvacsovanie otvorov. Takze za ine veci neviem dat ruku do ohna ani nemam odskusane. Mne to takto staci. Vyskusajte kto chce. 8)
Naposledy upravil Jurajc dne sob úno 10, 2007 21:18:16, celkově upraveno 1
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Re: spotřeba...

Příspěvekod bmk » pon led 22, 2007 12:26:53

Jurajc píše:
bmk píše:A jak to vypadá se spotřebou po takovéto úpravě výfuku :?: :?: :?: Má to na to vliv :?: :?: :?:

Citas vsetko, alebo len pomedzi riadky.

Zaslal: pá leden 19, 2007 9:12 pm

SAMOZŘEJMNĚ ŽE JSEM TO ČETL!!JÁ JSEM SE PTAL VŠEOBECNĚ A VŠECH KDO TO MAJÍ JAKÉ MAJÍ ZKUŠENOSTI SE SPOTŘEBOU.JÁ SE SNAŽÍM ČÍST UPLNĚ VŠECHNO,PROTOŽE JSEM AMATÉR A O STROJÍCH TOHO MOC NEVÍM,TAK HLTÁM INFORMACE...
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod bmk » pon led 22, 2007 12:32:42

IGI píše:no woozie, si ma pohol :lol: ....myslim, ze najblizsie aj ja kuknem na ten vyfuk este raz........ co tak zrobit do veka viac dierok???.......ale bez srandy, musim sa na to zblizka pozriet, bolo by to pekne ozvlastnenie.........to by som uz mal predbehnut kazdeho skutristu........chudaci oni, budu doma plakat.......ale ne moj problem, mali sa vykaslat na tie japonske hluposti a kupit "Babettu= Legendu cesko-slovenkeho motoristickeho premyslu!!!"

No já si myslím,že ve výfuku musíš mít předepsaný tlak spalin a že pokud ho nějak zmněníš,tím že ho po navrtání snížíš,tak to kurevsky poznáš na výkonu a na rychlosti.No ale skus to,alespoň přispěješ další zkušeností.V nejhorším koupíš novou zátku a nebo výfuk./zátky se tuším samostatně neprodávají/
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Pre BMK

Příspěvekod Jurajc » pon led 22, 2007 13:26:01

Tak si asi tomu nerozumel co som pisal, ked pises ze ctes vse. Tam som aj napisal kolko papa moja babenka. :D je to od 2 do 2.5 lit. podla toho ci tomu kurim rychlejsie alebo sa len prepravim domov v klidku.
Naposledy upravil Jurajc dne sob úno 10, 2007 21:19:21, celkově upraveno 2
Jurajc
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Woozie » pon led 22, 2007 18:55:34

No pocujte: Moj znamy (presnejsie bratranec-taky maly zmrd co este ani babettu poriadne neudrzi :D ) si chce kupit druhy vyfuk a navarit ho na opacnu stranu-cize bude mat dva. Myslite ze to moze mat dopad na spotrebu alebo vykon???
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod IGI » pon led 22, 2007 19:55:33

to je somarina jak tacky.....to nebude fungovat........ved to neni 2valec :lol:
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Woozie » pon led 22, 2007 20:16:21

Co ty vies mozno to bude mat lepsi zvuk...podla mna to bude hlavne vypadat zaujimavo.Vedel by som teda 800sk minut lepsie ako na vyfuk ale co narobis.
A mimochodom kde je napisane ze na jeden valec musi byt len jeden vyfuk?? Ved jedno-valcove Jawy 250 maly tiez 2 vyfuky.
Babetta = Legenda Česko-Slovenkého motoristického priemyslu!!!
It's all just about motorbikes.Always has been, always will be!
Woozie
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod IGI » pon led 22, 2007 21:06:28

neni to nikde napisene...ale ak by mal padnut vykon pri mensej zmene vyfuku, tak 2 by to urcite "zabili". Mozno by to robilo ramus, mozno by to dobre vyzeralo, ale urcilo by to nezvysilo vykon....tomu neverim :lol: ....

Ad: Kto chce ramus, tu je navod :lol: : Ked som porabal babettu (totizto som ju dostal ako srot - 2 roky bez pohnutia vo vlhku), len tak ma napadlo namiesto tlmica (lestil som ho prave) nasadit 45cm vodovodnej trubky :oops: .... to bol "tunovany ramus" :lol: :lol: :lol: .......vykon som neposudil, bal som sa na tom jazdit, no ten ramus bol ozaj neskutocny......
Take nieco som raz videl na sirave na zraze motorkarov, 1m odo mna j.bko s motorkou na stojane turoval....ale ten manik mal Kawa Ninja a z vyfukov mu slahali polmetrove plamene :lol: ....skoro mi to odtrhlo usi......Takze ta babeta bez tlmica znela podobne.....az na tie otacky a plamene 8). Skuste, ale za pripadne skody nerucim :twisted:
Obrázek
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Jenda » úte led 23, 2007 2:50:58

Rozhodně to líp s dvouma laufama nepojede, i když by to mohlo vypadat zajímavě. Babetta feat H&D... Jo a ty plameny z vejfuku, je známka špatně nastavenýho karburátoru, nebo vstřikování, to podle kategorie motorky. Navíc je to pouze těžká frajeřina, tomu maníkovi půjdou brzy do kopru ventily, včetně lůžek, což je na GO motoru. U velkej čtyřtaktních motorek se považuje už za problém silný modrání a zlátnutí chromovanejch vejfukovejch kolen u hlavy. Značí to, že s palivovou soustavou není cosi v pořádku, nebo majitel stroje jezdí jako prase...

Poznámka: Ta vodovodní trubka na tom vobrázku, to je skutečně hardcore:-)
Jenda
Site Admin
Site Admin

Re: Pre BMK

Příspěvekod bmk » úte led 23, 2007 12:02:38

Jurajc píše:Tak si asi tomu neroumel co som pisal, ked pises ze ctes vse. Tam som aj napisal kolko papa moja babenka. :D je to od 2 do 2.5 lit. podla toho ci tomu kueim rychlejsie alebo sa len prepravim domov v klidku.

Jasně,ale mně zajímají informace i od ostatních,nejen od tebe!!!proto jsem psal otázku i po tom,co si tam ty udal svou spotřebu atd.Už chápeš??
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod IGI » úte led 23, 2007 16:19:31

jenda: no, to s tymi plamenmi bol len priklad na zvuk, je jasne, ze to neni normalne........ale jak hovorim, bol to len nejaky "frajer", asi poliak a bolo to pred diskotekou na Zemplinskej Sirave pocas zrazu motorkarov.... Myslim, ze tym chcel asi uputat opacne pohlavie a na nic viac sa nezmohol :?

Ad: Ta vodovodna trubka je na predaj, ak niekto ma zaujem :lol: :lol: :lol: .........aj ju dotycnemu nalestim, bude to vyzerat jak chrom :lol:
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Jenda » úte led 23, 2007 17:18:47

Jinak na velký motorky se dělají laděný laufy tuším, že je to značka Screaming Eagle. Musí se ale při jejich namontování poladit přísun paliva a předstih aby to mělo nějakou platnost a nehuntoval se motor. Obzvláště dvouvály do "V" s nimi mají kouzelnej zvuk lahodící uším motorkáře a děsící důchodce včetně ekologů:-). Jednou naveřer jsem takovýho borce slyšel, jel okolo nás někam k Táboru. Vlahým letním podvečerem se neslo to typický hluboký dunění a bublání. Balzám pro uši. Na druhou stranu jsou němci, kteří jak známo žerou zákony a nařízení, včetně rakušanů na to dost eklhaft. Při přejezdu hranic držkujou a nezřídka je to pokuta za 50 až 60,- Europeněz. V tom horším případě, vrátějí motorkáře zpátky. Fantastickej, přímo pekelnej zvuk má s laděnejma laufama chopper Suzuki Savage. Je to pomaloběžnej jednoválec s obsahem 650 ccm. Ale jak říkám do ciziny s tím raději nejezdit...
Jenda
Site Admin
Site Admin

Re: Vyfuk

Příspěvekod bmk » sob úno 10, 2007 10:07:14

Jurajc píše:Ako som napisal najlepsie by bolo keby som nasiel ten obrazok presne si to nepamatam, ale bol to riaden kus co siel dole. Ako zacina sroub kde ide do toho tlsteho vyfuku. Pokusim sa to pohladat. ;)

Tak som to predsa nasiel :)

Tu to je nech sa paci.

Obrázek

Tak jsem včera konečně uřízl ten výfuk podle této rady a musím říct,že určitých změn babka doznala,nic máně pokud tu někdo píše,že jezdí po rovině 60-70km/hod.po této úpravě,pak si myslím,že je to tlučhuba...Je sice pravda,že rychlost se zvýšila asi o 5-7km/hod ale co mně více překvapilo je,že se zvýšila akcelerace.To vše jje samozřejmně dobré,nic méně si tyto úpravy vybrali daň v podobě mírně zhoršeného tlumení výfuku.V podstatě si ale myslím,že je to dobré a mohu to doporučit těm,kteří to ještě nemají :idea: :idea: :idea:
bmk
Mistr fóra...
Mistr fóra...

PředchozíDalší

Zpět na Motor