Zdravím majitele B207.
Jelikož tento stroj už moc lidí nemá, tak nemám možnost s kým porovnat a poptat se na pár věcí. Postupně renovuju 207 a už zbývá jen dořešit pár drobností kolem motoru.
1)také vám cinkají startovací čelisti při určitých otáčkách? Já už zkusil 2 bubny a v jednom víc, v jednom míň, ale stejně pořád při otáčkách něco málo vyšších než na volnoběh to cinká. Ocením radu, jak cinkání čelistí nejlépe úplně zamezit.
2)zkušenosti s karburátorem z 210 namontovaného na 207. Ten originální z 207 má sice stejné trysky, ale menší nasávací otvor za clonou vzduchu, takže je línější na rozjezd a do kopců. Zkusil jsem zkusmo namontovat karbec z 210, nastavit ho, ale Babetta se nerozjede vůbec do otáček, ať nastavuju šroub bohatosti jak chci. Maximálka cca 30km/h a víc to nedá, zatímco na ten z 207 se rozjedu klidně na 35-38 po rovince. Zato rozjezdy jsou úžasné a kopce vyjede s přehledem tam, kde už karbec z 207 nemá šanci. Kde dělám chybu? Mám ještě změnit předstih nebo vzdálenost elektrod na svíčce?
3)obecně karburátor 207 nebo 210. Při vytočení plynu na max a setrvání v této poloze se motor roztočí do vysokých otáček, ale záhy jakoby došlo palivo, motor dostane výpadek na 3-5sekund, mezitím sníží otáčky a pak chytne a zase se roztočí do otáček. A tak pořád dokola, občas střelí do výfuku. Dělá to i při jízdě z kopce, když se rozjedu nad určitou rychlost, tak má výpadek, dokud se nesníží rychlost. Čím to? Dělá to u všech 3 testovaných karburátorů (1x 207 a 2x 210). Trysky jsou vyčišteny, hladina plováku nastavena k emulzní trubici přesně dle manuálu.
4) zkrácené koleno výfuku. Pomůže tato finta i tady? Tzn. uříznout a nechat jen 5cm dovnitř? Zatím jsem netestoval, ale koleno mi sahá téměř až k přepážce, takže asi brání vyšším otáčkám.
5) kde sehnat originální bowden tachometru na 207 (pozor, oproti 210 je asi o 10cm kratší, tzn. ne 56cm jak u 210, protože převodka je na levé straně bubnu). Neposílejte odkaz na eshop, pokud si nejste jisti, že tam opravdu prodávají tento zkrácený bowden. Tohle je u mě poslední díl, který ne a ne sehnat. Všude se chlubí, že mají na 207, ale v reálu to je ten delší na 210.